Powered by

Απεργία στα ξενοδοχεία της Thanos Hotels-Καταδικάζουν ΠΑΣΥΞΕ, ΚΕΒΕ και ΟΕΒ

Έντονη είναι η καταδίκη των εργοδοτικών οργανώσεων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων στα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεία της Thanos Hotels.

ΚΕΒΕ και ΟΕΒ χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητη και παράτυπη την απόφαση των συντεχνιών για απεργία στα ξενοδοχεία Anassa, Almyra και Annabelle, ενώ ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τις συντεχνίες να άρουν αμέσως τα απεργιακά μέτρα.

ΠΑΣΥΞΕ: Μονομερής η απεργία
Σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΞΕ σημειώνει ότι «η απεργία αυτή είναι, εκτός από μονομερής και αδικαιολόγητη, ξεκάθαρα εκτός των καθορισμένων διαδικασιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, καθώς υπάρχει εν εξελίξει μεσολαβητική διαδικασία».

Σημειώνει επίσης ότι εκκρεμεί και προγραμματισμένη συνάντηση ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων την ερχόμενη Τετάρτη 11/10/2023.

«Η παράνομη και παράτυπη στάση των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει επιβεβαιωθεί και εγγράφως από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, το οποίο έχει καλέσει από το πρωί τις συντεχνίες να σεβαστούν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να δώσουν δυνατότητα για να προχωρήσει ο διάλογος», προσθέτει.

Ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί τις συντεχνίες να άρουν αμέσως τα απεργιακά μέτρα και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση άρση των απεργιών.

ΚΕΒΕ: Παράτυπη η απεργία, κάλεσμα σε Παναγιώτου για άρση των μέτρων
Την κάθετη αντίθεσή του εκφράζει το ΚΕΒΕ στις μεθοδεύσεις και «παράτυπες», όπως τις χαρακτηρίζει, αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να κηρύξουν σήμερα απεργία στα ξενοδοχεία Anassa, Almyra και Annabelle.

«Η απόφαση αυτή των Συντεχνιών είναι παντελώς αδικαιολόγητη, παράτυπη και παραβιάζει με ετσιθελικά τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων ενώ είναι σε εξέλιξη μεσολαβητική διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας χωρίς να κηρυχθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η παρατυπία αυτή επιβεβαιώνεται και από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σημερινή επιστολή του προς τα ξενοδοχεία και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με την οποία καλεί τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις να άρουν τα απεργιακά μέτρα.

«Δεν είναι δυνατόν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αυθαίρετα και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα εργασιακά θέσμια, να προκαλούν τεράστιες ζημιές στα ξενοδοχεία αυτά σε μια περίοδο όπου η πληρότητα από τους τουρίστες είναι στο αποκορύφωμα της», προειδοποιεί το ΚΕΒΕ καλώντας τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων χωρίς άλλη καθυστέρηση να λάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση άρση των απεργιών.

Παράλληλα το ΚΕΒΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σεβαστούν του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων που έχουν υπογράψει και να άρουν αμέσως τα εξαγγελθέντα απεργιακά μέτρα έτσι ώστε τα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία-Εκκρεμεί συνάντηση
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την απροειδοποίητη απεργία στον Όμιλο Ξενοδοχείων Thanos Hotels που πραγματοποιούν από τα ξημερώματα σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, οι συντεχνίες των εργαζομένων ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Χαρακτηρίζοντάς την απεργία ως μονομερή και αδικαιολόγητη, η ΟΕΒ εξηγεί ότι η εν λόγω απόφαση λήφθηκε κατά κατάφωρη παράβαση των εργασιακών θεσμίων του τόπου και του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Σημειώνεται μάλιστα ότι εκκρεμεί προγραμματισμένη συνάντηση ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας.

«Το ότι η απεργία είναι παράτυπη έχει επιβεβαιωθεί εγγράφως από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας το οποίο έχει καλέσει τις συντεχνίες να σεβαστούν τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να δώσουν δυνατότητα για να προχωρήσει ο διάλογος», τονίζει σχετικά.

Η ΟΕΒ καλεί την ίδια ώρα τις συντεχνίες να άρουν αμέσως τα απεργιακά μέτρα τα οποία εκθέτουν την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας και υποσκάπτουν τις υγιείς εργασιακές σχέσεις.

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)