Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Εξέχουσας σημασίας παρουσία στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής, είναι αυτή του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Νωρίτερα πριν από το συνέδριο, ο Λουίς ντε Γκίντος θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες με τον Διοικητή Ηροδότου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων», που όπως έχει προαναφερθεί θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Parklane Hotel(σ.σ. στις 14:30), θα αρχίσει με εναρκτήρια ομιλία του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ενώ στη συνέχεια-στο πλαίσιο πάνελ- οι João Sousa, αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΚΤ και Ernest Gnan, γενικός γραμματέας του χρηματοοικονομικού φόρουμ SUERF και επίτιμος οικονομικός σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB), θα προβούν σε παρουσιάσεις με θέμα «Οι προεκτάσεις της αβεβαιότητας του πληθωρισμού στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον τίτλο «Κυπριακή οικονομία, προοπτικές και ευκαιρίες», στην οποία θα παρακαθίσουν η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Πανίκος Νικολάου και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Τα νέα γραφεία της EY Κύπρου-Σημείο αναφοράς για το μέλλον της εργασίας (pics)
«Παγωμένη» με τον ΔΗΣΥ για την αποπαγοποίηση θέσεων η Κυβέρνηση
Μηνύματα στη Βουλή από το Προεδρικό για τις εκποιήσεις- «Ευελπιστούμε ότι…»
Λιγότερες, αλλά με μεγαλύτερη αξία οι άδειες οικοδομής το πρώτο ενιάμηνο
Ενδιαφέρον από επενδυτικά ταμεία κρατών της περιοχής για τον Euroasia
Πολλαπλά οφέλη για τη γεωργία από την εγκατάσταση αγροφωτοβολταϊκών
Οι εξωφρενικές τιμές σπρώχνουν ξένους αγοραστές στα κατεχόμενα, όχι ο πόλεμος στο Ισραήλ
Σε νέες βάσεις ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός στην Κύπρο
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Τα 10+3 έργα που θα αναβαθμίσουν και θα αναζωογονήσουν τη Λεμεσό