Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Εξέχουσας σημασίας παρουσία στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής, είναι αυτή του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Νωρίτερα πριν από το συνέδριο, ο Λουίς ντε Γκίντος θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες με τον Διοικητή Ηροδότου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων», που όπως έχει προαναφερθεί θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Parklane Hotel(σ.σ. στις 14:30), θα αρχίσει με εναρκτήρια ομιλία του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ενώ στη συνέχεια-στο πλαίσιο πάνελ- οι João Sousa, αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΚΤ και Ernest Gnan, γενικός γραμματέας του χρηματοοικονομικού φόρουμ SUERF και επίτιμος οικονομικός σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB), θα προβούν σε παρουσιάσεις με θέμα «Οι προεκτάσεις της αβεβαιότητας του πληθωρισμού στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον τίτλο «Κυπριακή οικονομία, προοπτικές και ευκαιρίες», στην οποία θα παρακαθίσουν η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Πανίκος Νικολάου και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Η αφετηρία του δημοσιεύματος της Daily Express-«Οφείλουμε να είμαστε όλοι προσεκτικοί για τον τουρισμό»
Έρχεται Κύπρο με παράρτημα το Μετσόβειο Πολυτεχνείο-Συνάντηση Χριστοδουλίδη με τις πρυτανικές Αρχές
Βάζει φρένο στην άναρχη ανάπτυξη ο Ιωάννου-Η απόφαση του Υπουργικού για πεντάστερο στην Αγία Νάπα
Δάνειο από ΕΤΕπ ύψους μέχρι 108 εκατ. εύρω για 703 φοιτητικές εστίες σε Λεμεσό και Πάφο-Βάζει άλλα 53 εκατ. το κράτος
Λουίς ντε Γκίντος: Στο ανώτατο όριο η κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών-Θα αρχίσει να μειώνεται
Deutsche Bank: Ζημιές 143 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2024
Το πράσινο κτίριο του ΚΕΒΕ... Τα βήματα μετατροπής και ο στόχος εξασφάλισης της πράσινης πιστοποίησης(pics)
Δήμος Παναγιώτου (Limassol Greens): Οι προοπτικές της Κύπρου ως επενδυτικού κέντρου και ο ρόλος του τομέα των κατασκευών
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Η κατάσταση των ΜΕΔ στο τραπεζικό σύστημα της χώρας-Στα πόσα εκατ. τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια