Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Εξέχουσας σημασίας παρουσία στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής, είναι αυτή του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Νωρίτερα πριν από το συνέδριο, ο Λουίς ντε Γκίντος θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες με τον Διοικητή Ηροδότου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων», που όπως έχει προαναφερθεί θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Parklane Hotel(σ.σ. στις 14:30), θα αρχίσει με εναρκτήρια ομιλία του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ενώ στη συνέχεια-στο πλαίσιο πάνελ- οι João Sousa, αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΚΤ και Ernest Gnan, γενικός γραμματέας του χρηματοοικονομικού φόρουμ SUERF και επίτιμος οικονομικός σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB), θα προβούν σε παρουσιάσεις με θέμα «Οι προεκτάσεις της αβεβαιότητας του πληθωρισμού στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον τίτλο «Κυπριακή οικονομία, προοπτικές και ευκαιρίες», στην οποία θα παρακαθίσουν η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Πανίκος Νικολάου και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ βλέπει «πραγματικά καλή πρόοδο» στον πληθωρισμό μέχρι στιγμής, αλλά…
Μήνυμα Χριστόδουλου Πατσαλίδη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ-Η προϋπόθεση που θέτει
Αλλαγή πλεύσης για την ΕΚΤ-Γιατί φοβάται τον χαμηλό πληθωρισμό
ΚΤΚ: Ανθεκτικός στο σύνολό του ο χρηματοοικονομικός τομέας-Σε θέση να απορροφήσει απρόσμενους κραδασμούς
Καινούρια και αναβαθμισμένα σημεία εξυπηρέτησης από την Ελληνική-Πού βρίσκονται τα νέα καταστήματα
Π. Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Όλα ανοιχτά για τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου
Η Ellinas Finance ενισχύει την ηγετική της θέση στις λύσεις Factoring με €20 εκατ. ετήσια στήριξη στις ΜΜΕ
Λαουτενσλέγκερ: Η εποπτεία της ΕΚΤ προστατεύει τις ευρωπαϊκές τράπεζες από την κρίση
Η Ελληνική Τράπεζα πρωτοπορεί και στον οικονομικό αλφαβητισμό
Πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων στην αγορά-Συστήνει προσοχή η Κεντρική Τράπεζα