Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Εξέχουσας σημασίας παρουσία στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής, είναι αυτή του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Νωρίτερα πριν από το συνέδριο, ο Λουίς ντε Γκίντος θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες με τον Διοικητή Ηροδότου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων», που όπως έχει προαναφερθεί θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Parklane Hotel(σ.σ. στις 14:30), θα αρχίσει με εναρκτήρια ομιλία του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ενώ στη συνέχεια-στο πλαίσιο πάνελ- οι João Sousa, αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΚΤ και Ernest Gnan, γενικός γραμματέας του χρηματοοικονομικού φόρουμ SUERF και επίτιμος οικονομικός σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB), θα προβούν σε παρουσιάσεις με θέμα «Οι προεκτάσεις της αβεβαιότητας του πληθωρισμού στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον τίτλο «Κυπριακή οικονομία, προοπτικές και ευκαιρίες», στην οποία θα παρακαθίσουν η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Πανίκος Νικολάου και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Προϋπολογισμός 2024: Πρόσθετες πιστώσεις, μειώσεις και μεταφορές προτεινόμενων πιστώσεων
Συστάσεις και εισηγήσεις Δημοσιονομικού Συμβουλίου στην Κυβέρνηση-Οι κίνδυνοι και η ανησυχία
Ο οδικός χάρτης της ΕΥΚ για ένα υπεράκτιο ενεργειακό οικοσύστημα στην Κύπρο
«Να ενισχύσουμε τις ήδη θετικές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ιταλίας»
Καταθετικά προϊόντα με αποδόσεις μέχρι 4% από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Άθως Δίκαιος: Η μεγαλύτερη πρόκληση, το όραμα και η σύγχρονη αρχιτεκτονική
Έδωσε από τη Λευκωσία το στίγμα πορείας της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ ο πρόεδρος της Bundesbank