Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο

Με φόντο τις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ) με στόχο την τιθάσευση του πληθωρισμού, επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου(ΚΤΚ), που πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Λεμεσό υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων».

Εξέχουσας σημασίας παρουσία στο συνέδριο, όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής, είναι αυτή του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο αποδεχόμενος πρόσκληση του Διοικητή της ΚΤΚ, Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Νωρίτερα πριν από το συνέδριο, ο Λουίς ντε Γκίντος θα έχει σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες με τον Διοικητή Ηροδότου, ενώ στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρώτο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπό τον τίτλο «Ο ρόλος της Νομισματικής Πολιτικής στην αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων», που όπως έχει προαναφερθεί θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στο Parklane Hotel(σ.σ. στις 14:30), θα αρχίσει με εναρκτήρια ομιλία του Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος, ενώ στη συνέχεια-στο πλαίσιο πάνελ- οι João Sousa, αναπληρωτής διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΚΤ και Ernest Gnan, γενικός γραμματέας του χρηματοοικονομικού φόρουμ SUERF και επίτιμος οικονομικός σύμβουλος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας (OeNB), θα προβούν σε παρουσιάσεις με θέμα «Οι προεκτάσεις της αβεβαιότητας του πληθωρισμού στις επενδύσεις και τις επιχειρηματικές αποφάσεις».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης υπό τον τίτλο «Κυπριακή οικονομία, προοπτικές και ευκαιρίες», στην οποία θα παρακαθίσουν η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Ειρήνη Πική, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Πανίκος Νικολάου και ο πρόεδρος του Invest Cyprus, Ευγένιος Ευγενίου.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με κοκτέιλ δικτύωσης.

Δειτε Επισης

Επιτυχής αντιμετώπιση προσπάθειας κυβερνοεπίθεσης στις ιστοσελίδες της Τρ. Κύπρου-Η επίσημη ενημέρωση
Mastercard: Athens Innovation Forum 2024-Η δυναμική αλλαγή που συντελείται στο οικοσύστημα των πληρωμών
Απέκρουσε απάτη και έσωσε την Μπαρτσελόνα από σίγουρο αυτογκόλ αξίας ενός εκατομμυρίου η Τράπεζα Κύπρου
EKT: Μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης-Η τρίτη για φέτος και η δεύτερη συνεχόμενη
Το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου βάσει της εξέλιξης του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Εποπτικό «φρένο» στη διανομή bonus από τις τράπεζες
Εν αναμονή νέας μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ-Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο
Νέες θέσεις εργασίας στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου-Πόσες και σε τι αφορούν
Ο οδικός χάρτης για ίδρυσης νέας Συνεργατικής τράπεζας-Σε αναζήτηση αναδόχου για δημόσια προσφορά
Freedom Holding Corp.: Πέμπτη επέτειος της IPO στο NASDAQ με αύξηση κεφαλαιοποίησης και ρεκόρ επιχειρηματικών αποτελεσμάτων