Χρ. Αγκαστινιώτης: Η επιχειρηματικότητα της χώρας μας ξέρει να επιβιώνει μέσα στις κρίσεις

Περηφάνια για το γεγονός ότι σε μια ιδιότυπη συγκυρία για την οικονομία και το επιχειρείν, υπάρχουν επιχειρήσεις που με τη δράση και το έργο τους επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, υπογραμμίζοντας πως αυτό αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα της χώρας μας έχει αντιστάσεις, όραμα και νέες ιδέες, και ξέρει να επιβιώνει μέσα στις κρίσεις.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή απονομής των 10ων ΚΕΒΕ Business Leader Awards, ο κ. Αγκαστινιώτης επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες οι οποίοι βραβεύονται στην εκδήλωση, είναι αυτοί που κατάφεραν να περάσουν μέσα από συμπληγάδες, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, αυτοί που έφεραν νέες ιδέες.

«Παράλληλα», σημείωσε, «οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό», για να συμπληρώσει πως μέσα από τον θεσμό των ΚΕΒΕ Business Leader Awards, επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη.

keve2023agk3 (Copy)

Και απαρίθμησε ως τέτοιες, την επαγγελματικότητα, την καινοτομία, την διορατικότητα και την άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο κάθε επιχειρηματικός ηγέτης, αλλά κυρίως, το επιχειρηματικό ήθος.

Ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης τόνισε περαιτέρω ότι μέσα από την βράβευση των άριστων επιχειρηματιών, το ΚΕΒΕ στοχεύει ταυτόχρονα στην αποστολή των σωστών μηνυμάτων στους νέους επιχειρηματίες.

Ότι δηλαδή, όπως εξήγησε, η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι βασισμένη σε αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

«Να είστε σίγουροι», κατέληξε, «ότι το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα».

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο τον χαιρετισμό του προέδρου του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη:

Κυρίες και κύριοι,

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, που σας καλωσορίζουμε για 10η συνεχόμενη χρονιά, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards». Μια εκδήλωση, με την οποία το ΚΕΒΕ επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα και τιμά το «επιχειρείν» της Κύπρου.

Ως ΚΕΒΕ, είμαστε περήφανοι γιατί σ’ αυτή την ιδιότυπη συγκυρία για την οικονομία και το «επιχειρείν», έχουμε επιχειρήσεις που με τη δράση και το έργο τους επιτυγχάνουν υψηλούς στόχους και μας κάνουν περήφανους.

Αυτό αποδεικνύει ότι η επιχειρηματικότητα της χώρας μας έχει αντιστάσεις, έχει όραμα και νέες ιδέες και ξέρει να επιβιώνει μέσα στις κρίσεις.

Το ΚΕΒΕ καθιέρωσε αυτά τα βραβεία σε θεσμό, θέλοντας να αναδεικνύει την αξία και αναγνώριση που απαιτείται σε όσους επιχειρηματίες επέδειξαν ηγετικές ικανότητες και διέπρεψαν στον τομέα τους.

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βραβεύονται στην αποψινή εκδήλωση, είναι αυτοί που κατάφεραν να περάσουν μέσα από συμπληγάδες, αυτοί που είχαν όραμα και τόλμησαν να το πραγματοποιήσουν με ήθος και δυναμισμό, αυτοί που έφεραν νέες ιδέες, γεγονός το οποίο τους εξασφάλισε αυτή τη διάκριση.

Μέσα από τον θεσμό του ΚΕΒΕ «Business Leader Awards», επιβραβεύονται οι ηγετικές επιχειρηματικές ικανότητες και οι αρχές που προσδιορίζουν ένα επιτυχημένο ηγέτη, όπως είναι η επαγγελματικότητα, η καινοτομία, η διορατικότητα και η άριστη γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται, αλλά και κυρίως, το επιχειρηματικό ήθος.

Για εμάς στο ΚΕΒΕ, έχει μεγάλη σημασία οι επιχειρηματίες, όχι μόνο να φαίνονται, αλλά να είναι και ανθρωποκεντρικοί. Η σημαντικότητα του όρου της Επιχειρηματικής Ηθικής, είναι καθολικά αναγνωρισμένη και η βαρύτητα που της προσδίδουν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συνεχώς μεγαλώνει.

Την ίδια σημασία στο επιχειρηματικό ήθος δίνει και το ΚΕΒΕ. Σκοπός της επιχειρηματικής ηθικής είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης, υπό υγιείς ανταγωνιστικές συνθήκες, όπου οι οικονομικοί οργανισμοί ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας δρουν μέσα στο γενικότερο πλαίσιο του σωστού κοινωνικού γίγνεσθαι.

Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική ηθική είναι σύμφυτη με την ανάκαμψη της οικονομίας και είναι αποδεδειγμένο ότι οι οικονομίες που εφαρμόζουν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής ηθικής είναι πιο υγιείς και πιο υποσχόμενες.

Όπως και στα προηγούμενα χρόνια, έτσι και οι φετινές βραβεύσεις, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου των ιδιωτικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των ανθρώπων που τις στελεχώνουν και τις διοικούν, αφού σ’ αυτούς στηριζόμαστε για συνέχιση της ανάπτυξης και διάνοιξη νέων δρόμων για την οικονομία μας.

Παράλληλα, οι βραβευθέντες αποτελούν παραδείγματα σωστών επιχειρηματικών προτύπων, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Η βράβευση των άριστων επιχειρηματιών όμως από το ΚΕΒΕ, έχει και ένα δεύτερο, εξ’ ίσου σημαντικό στόχο:

-Θέλουμε να στείλουμε τα σωστά μηνύματα στους νέους επιχειρηματίες ότι η επιχειρηματικότητα πρέπει να είναι βασισμένη σε αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο υγιής ανταγωνισμός και η εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Τελειώνοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής των Βραβείων για την εξαιρετική δουλειά που επιτελούν και την ευθυκρισία τους στο δύσκολο έργο της επιλογής μεταξύ διακεκριμένων επιχειρηματιών.

Να είστε σίγουροι ότι το ΚΕΒΕ θα συνεχίσει να καινοτομεί, να προτείνει λύσεις για ένα πιο ευέλικτο επιχειρείν, να συμβάλλει στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κόσμου και να στηρίζει την ηθική επιχειρηματικότητα.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους βραβευθέντες και να εκφράσω τις ευχαριστίες μας προς όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το θεσμό που είναι οι Γενικές Ασφάλειες, η εταιρεία PARI MATCH, η Monjasa και η Σκλαβενίτης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 10α ΚΕΒΕ Βusiness Leader Awards παρουσιάζουν οι Γενικές Ασφάλειες με Χρυσό Χορηγό την Parimatch, Αργυρούς Χορηγούς τα καταστήματα Σκλαβενίτης και τη Monjasa και Χορηγούς Επικοινωνίας το Omega Channel και το περιοδικό IN Business.

Δειτε Επισης

Η GDEV ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λεμεσού
Ο σταθερός υποστηρικτής σε κάθε μεγάλη στιγμή του Κυπριακού Αθλητισμού
Η CNP Ασφαλιστική στηρίζει την αριστεία και επιβραβεύει την πρωτιά
Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Nicosia Public Transport-Τι προνοεί η νέα συμφωνία
Οριστική συμφωνία για εξαγορά του SCSS Fund Management Ltd από την CPI Holdings Plc
Μ. Δημοπούλου: Οι στόχοι ESG της Philip Morris και οι στέρεες βάσεις σε θέματα βιωσιμότητας στην κυπριακή αγορά
Καταναλωτικές συνήθειες και σπατάλη τροφίμων στην Κύπρο-Η επιρροή του Waste Wisely Cyprus
Ακόμη μια πράξη ανθρωπιάς από ΕΚΟ Κύπρου-Εθελοντική αιμοδοσία εις μνήμην εκλιπόντος μέλους της εταιρείας
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συλλογική σύμβαση στον κλάδο διανομής και ταχυμεταφορών-Όσα προβλέπει
payabl. KidIT Cyprus και PAYABL EKA AEΛ διοργανώνουν μια συναρπαστική εκδήλωση για τα παιδιά