Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Προειδοποιεί με κόκκινη κάρτα τον ΟΑΥ το ΚΕΒΕ-Επιστολή Αγκαστινιώτη

Φραγμούς στην ένταξη στο ΓεΣΥ, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της υγείας φαίνεται να επιχειρούν να βάλουν κάποια στελέχη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσφορία του επιχειρηματικού κόσμου, και δη του ΚΕΒΕ.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΚΕΒΕ Χριστοδούλου Αγκαστινιώτη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Σταύρο Μιχαήλ, στον οποίο από πλευράς κ. Αγκαστινιώτη στάληκε και σχετική επιστολή.

Μιλώντας στο InbusinessNews αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει, ο κ. Αγκαστινιώτης τόνισε ότι το ΓεΣΥ έγινε για να εξυπηρετεί τον κόσμο και όχι τους παρόχους, υπογραμμίζοντας πως οι πάροχοι πρέπει να ανταγωνίζονται μεταξύ τους και επί ίσοις όροις.

Σύμφωνα με τον κ. Αγκαστινιώτη, στον ΟΑΥ εξελίσσεται μία φιλοσοφία, που δυσκολεύει νέες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν και να ενταχθούν στο ΓεΣΥ, με την πρόφαση ότι δεν θα είναι βιώσιμες επιχειρήσεις ή ότι υπάρχει ήδη παρόμοια υπηρεσία στο ΓεΣΥ και άρα δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλες.

Με αποτέλεσμα, όπως υπέδειξε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, να καθίσταται δύσκολο για νέες επιχειρήσεις να ανοίξουν ή να ενταχθούν στο ΓεΣΥ.

Όπως τόνισε, ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, αυτή η φιλοσοφία καλλιεργείται από μερικούς υπηρεσιακούς του ΟΑΥ, ενώ ο πρόεδρος του οργανισμού έχει εκφράσει την διαφωνία του σε σχέση με αυτή τους την στάση τους.

Η επιστολή

Όπως έχει προαναφερθεί, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ απέστειλε προς τον πρόεδρο του ΟΑΥ επιστολή (ημερομηνίας 26/10/2023), διά της οποίας το Επιμελητήριο εκφράζει την έντονη διαφωνία του προς την «φιλοσοφία που άρχισε να εκκολάπτεται στον οργανισμό, κυρίως όσον αφορά τα διαγνωστικά κέντρα, από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Στην επιστολή δίνεται ως προηγούμενο αυτής της φιλοσοφίας, «η πρόθεση του οργανισμού να περιορίσει την ένταξη νέων φαρμακείων στο ΓεΣΥ (κατόπιν προτροπής του Συνδ. Φαρμακοποιών) με την αιτιολογία ότι πολλά φαρμακεία δεν θα ήταν οικονομικά βιώσιμα, η μονάδα θα έπεφτε αλλά και ότι οι πολλοί πάροχοι θα δημιουργούσαν προκλητή ζήτηση (included demand)».

Και προσθέτει: «Εμείς αντιδράσαμε έντονα σε αυτό το θέμα και εξηγήσαμε κατά τη συνάντηση ότι κλειστά επαγγέλματα είναι ενάντια στην φιλοσοφία του ΚΕΒΕ όχι μόνο για τα φαρμακεία, αλλά και για τους καρδιολόγους, τα διαγνωστικά κέντρα και οποιουσδήποτε άλλους πάρουχους υπηρεσιών υγείας. Τονίσαμε επίσης αν υπάρχει προκλητή ζήτηση είναι δουλειά του ΟΑΥ να την εποπτεύσει, να την ελέγξει και να την πολεμήσει».

«Το ΚΕΒΕ στηρίζει διαχρονικά την ελεύθερη αγορά, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και είναι πάντοτε εναντίον των κλειστών επαγγελμάτων και των ολιγοπωλίων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, όπου υπογραμμίζεται επίσης ότι «οι επιχειρήσεις επενδύουν, παίρνουν ρίσκα, ανταγωνίζονται και οι καλύτεροι επιβιώνουν».

Δείτε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή του προέδρου του ΚΕΒΕ Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη προς τον πρόεδρο του ΟΑΥ:

1

2

Δειτε Επισης

Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν
Το ARIS A Really Inspiring Space υποδέχεται την XM ως χορηγός