powered by

Άκαιρη και από το πουθενά η απεργία της ΕΤΥΚ στην Ελληνική-Πώς απαντά η τράπεζα

Έκπληξη, αλλά και εύλογα ερωτηματικά και απορίες προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας στην Ελληνική Τράπεζα(σ.σ. την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου), προειδοποιώντας μάλιστα με κλιμάκωση μέχρι το τέλος του χρόνου και θέτοντας εκβιαστικά τελεσίγραφα στη διοίκηση της τράπεζας.

Η απόφαση αυτή της ΕΤΥΚ έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία κανένας λόγος δεν συντρέχει για λήψη οποιωνδήποτε μέτρων, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος για επίλυση των όποιων εργασιακών ζητημάτων απασχολούν και χωρίς να έχει αναφυεί η οποιαδήποτε εξέλιξη που να «δικαιολογεί» την όποια δυναμική αντίδραση από μέρους της συντεχνίας.

Δεν αποκλείεται, όπως εκτιμάται, η ξαφνική αυτή απόφαση της ΕΤΥΚ να συνδέεται με την επερχόμενη επισημοποίηση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελληνικής, μέσα από την λήψη των εποπτικών εγκρίσεων για απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας, από την Eurobank A.E.

Να είναι δηλαδή, μια απόφαση που λήφθηκε προκειμένου να σταλούν μηνύματα προς την Eurobank ως η νέα εν δυνάμει ιδιοκτήτρια της Ελληνικής, με την περί τούτου εκτίμηση να ενισχύεται από το περιεχόμενο της προτελευταίας παραγράφου στην εγκύκλιο της συντεχνίας, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή.

«Γνωρίζουμε», αναφέρεται με νόημα στην εν λόγω παράγραφο, «ότι κάποιοι θέλουν να παραδώσουν το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ‘’απροστάτευτο’’ στην Eurobank, αλλά αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, απεναντίας αν έρθει εκείνη η στιγμή οι συνάδελφοι θα είναι ακόμα πιο ισχυροί και προστατευμένοι».

Πάντως, αρμόδια πηγή από την Ελληνική Τράπεζα που κλήθηκε από το InBusinessNews να τοποθετηθεί για την αιφνίδια απόφαση της ΕΤΥΚ να εξαγγείλει στάση εργασίας, αφού εξέφρασε την έκπληξή της για την εξέλιξη αυτή, ανέφερε:

«Η τράπεζα με καλή θέληση συνεχίζει τον διάλογο, τόσο με το Υπουργείο Εργασίας όσο και με την συντεχνία, για επίλυση ορισμένων ζητημάτων που προκύπτουν».

Δειτε Επισης

Μελετούν τις παραμέτρους για θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του επιχειρηματία ανάπτυξης γης
Ο Πόλυς Μιχαηλίδης στα Δ.Σ. CTC, Ermes και Woolworth-Ο Μενέλαος Σιακόλας μέλος της Επιτροπής Διορισμών
Αποκρατικοποίηση ΧΑΚ: Όλοι θετικοί με προϋπόθεση την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού
Ενστάσεις επί των φορολογικών κινήτρων για το brain gain... Ζητούν διευκρινήσεις για το τι συνιστά «ταλέντο»
Μαρίνα Χατζημανώλη: Τι θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Ορμούζ-Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις
Landbank Analytics: Οι μέσες τιμές καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του 2025
Super FM Beyond Radio: Εντυπωσιακή ανταπόκριση στα δύο νέα projects που αλλάζουν το παιχνίδι στο μουσικό ραδιόφωνο
Ο δρόμος του ΧΑΚ προς την αποκρατικοποίηση και τα...κέρδη από την πώληση σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή
Στ. Καραμοντάνης: Σταθερά στην πρώτη γραμμή της αφαλάτωσης ο όμιλος Caramondani-Πλάνα επέκτασης στην Αλγερία
Άκης Έλληνας: Μια επένδυση εκατ. στη δίνη της αβεβαιότητας για το φυσικό αέριο-«Οι τράπεζες θέλουν να γνωρίζουν»