Ανέβηκαν οι ολικές πωλήσεις στα καύσιμα, έπεσαν οι πωλήσεις στα πρατήρια

Μικρή ετήσια αύξηση παρουσίασαν το Σεπτέμβριο οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών, με τις πωλήσεις από τα πρατήρια να καταγράφουν μείωση εν μέσω των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών έφτασαν τους 130.673 τόνους τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μικρή άνοδο 1,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022.  Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών σημείωσαν οριακή άνοδο 0,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Αύξηση καταγράφηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα τον Σεπτέμβριο με 6,7%, καθώς και στις πωλήσεις βαρέως μαζούτ με 219,9%, κηροζίνης με 33,2% και ελαφριού μαζούτ με 11,7%.

Αντίθετα, μείωση σημειώθηκε στις προμήθειες πετρελαίου σε πλοία σε ποσοστό 0,9%, καθώς και στις πωλήσεις ασφάλτου 9,4%, του πετρελαίου θέρμανσης με 3,4%, βενζίνης με 2,2%, πετρελαίου κίνησης με 2,1% και υγραερίου με 1,9%.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, όσον αφορά ειδικότερα στις πωλήσεις από πρατήρια πετρελαιοειδών, αυτές παρουσίασαν μικρή μείωση της τάξης του 1,6% και υποχώρησαν στους 56.289 τόνους.  Οι πωλήσεις της αμόλυβδης βενζίνης παρουσίασαν μείωση 1,6% και του πετρελαίου κίνησης κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023, οι ολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2023 σημείωσαν άνοδο 4,7%. Ενδεικτικά, αυξήθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε πλοία (39,0%) και οι πωλήσεις πετρελαίου κίνησης (8,3%) ενώ μειώθηκαν οι προμήθειες πετρελαίου σε αεροπλάνα (-6,6%) και οι πωλήσεις βενζίνης (-1,1%).

Δειτε Επισης

Alphakat: Εργοστάσιο πυρόλυσης πλαστικών στην Κόσιη-Η εναλλακτική και ορθολογική διαχείριση αποβλήτων
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Όμιλος CTC: Η αναδιάρθρωση, η πώληση περιουσιακών στοιχείων διαχρονικά και το focus σε κερδοφόρες δραστηριότητες
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Μεγάλη πτώση στις εγγραφές οχημάτων το τετράμηνο-«Βουτιά» 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Στρατηγική απόφαση του Ομίλου CTC για διάθεση των δραστηριοτήτων των πολυκαταστημάτων ERA
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
15 χρόνια Lidl Κύπρου με 15 επιχειρηματικά ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της