ΚΕΒΕ: Απαράδεκτες οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον OΚΥπΥ-Υπονομεύουν το ΓεΣΥ

Έντονες ανησυχίες εκφράζει το ΚΕΒΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που εκδηλώθηκαν από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όλου του προσωπικού του OΚΥπΥ παραβιάζοντας ετσιθελικά την συμφωνία που έχουν υπογράψει για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Οι ανησυχίες του ΚΕΒΕ εστιάζονται τόσο στο απαράδεκτο των κινητοποιήσεων, όσο και στα προβλήματα δυσλειτουργίας που δημιουργούνται στα κρατικά νοσηλευτήρια και στην ιατρική περίθαλψη των ασθενών.

Ετσιθελικά προσπαθούν να γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι
Ειδικότερα, το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι η στάση εργασίας 8 ωρών που έγινε στα νοσηλευτήρια του OΚΥπΥ αντιστρατεύεται επίσης και τη νομοθεσία που διέπει την όλη λειτουργία του OΚΥπΥ.
Διαβάστε εδώ: Ελπίζει σε εκτόνωση της διαφοράς και συμφωνία για ΟΚΥπΥ ο Παναγιώτου-Έτοιμο να παρέμβει το Υπ. Εργασίας

Το ΚΕΒΕ διαφωνεί κάθετα με την ετσιθελική αξίωση των απεργών να προσπαθούν να καταστούν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι, αδιαφορώντας για το τι σημαίνει αυτό για το κόστος λειτουργίας του οργανισμού ο οποίος σύμφωνα με τη νομοθεσία από φέτος δεν θα λαμβάνει κρατική χορηγία για τα ελλείματα του οργανισμού αλλά θα πρέπει να λειτουργεί με βάση ισοσκελισμένους λογαριασμούς.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις συντεχνίες του OΚΥπΥ να αποφύγουν κάθε νέα σκέψη για απεργιακή κινητοποίηση και να συνεργαστούν με το Υπουργείο Υγείας για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

Το ΓεΣΥ βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και αν όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν επιδείξουν υπευθυνότητα και εποικοδομητικό πνεύμα, τότε θα υπονομευθεί η σωστή λειτουργία του με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της υγείας.
Διαβάστε εδώ: Ας απεργούν όσο θέλουν… Δεν σηκώνει κι' άλλους δημόσιους υπαλλήλους η Κύπρος

Νομοθετική ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
Οι ανησυχητικές αυτές εξελίξεις που συμβαίνουν για πολλοστή φορά θα πρέπει πλέον να πείθει και τους πιο δύσπιστους πόσο ορθή είναι η διαχρονική θέση του ΚΕΒΕ ότι επιβάλλεται η νομοθετική ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες. «Μόνο με αυτό το μέτρο θα συμμορφώνονται όλοι και θα τηρούν τα εργασιακά θέσμια έτσι ώστε να σταματήσουν να υπονομεύουν την οικονομία και να επισωρεύουν προβλήματα στο σύνολο του λαού», εξηγεί το Επιμελητήριο.

Το ΚΕΒΕ, καλεί την κυβέρνηση και τη Βουλή χωρίς άλλη καθυστέρηση να πάρουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για άμεση προώθηση της σχετικής νομοθεσίας για αποτροπή παρόμοιων απαράδεκτων καταστάσεων στο μέλλον.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας