Χορηγία Κατηγορίας Εμπόριο

Δυναμώνει η αγορά των υβριδικών αυτοκινήτων-Ποιες μάρκες προτιμώνται

Εν μέσω απανωτών αυξήσεων στις τιμές των πετρελαιοειδών και ενόψει της επιβολής πράσινης φορολογίας στα καύσιμα, η στροφή στην ηλεκτροκίνηση, αν και ακριβή υπόθεση, εντούτοις καθίσταται μονόδρομος.

Τα υβριδικά μαζί με τα ηλεκτρικά οχήματα καταλαμβάνουν πλέον πέραν του 30% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτων σαλούν, καταδεικνύοντας ότι ολοένα και περισσότεροι αγοραστές στρέφονται σε αυτά τα μοντέλα.

Υβριδικά αυτοκίνητα
Σημαντικό κομμάτι της αγοράς αυτοκινήτων καταλαμβάνουν πια τα υβριδικά μοντέλα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους αγοραστές.

Από τις 27.499 εγγραφές επιβατηγών αυτοκινήτων σαλούν, οι οποίες έγιναν την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2023, οι 7.717 ή ποσοστό 28%, αφορούσαν υβριδικά μοντέλα.

Σε σύγκιση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, η αύξηση στις εγγραφές (4..745) είναι εντυπωσιακή ξεπερνώντας το 61%.

Όσον αφορά τις εγγραφές ιδιωτικών σαλούν αυτοκινήτων, το ποσοστό των υβριδικών αυτοκινήτων (7.009 εγγραφές) ανεβαίνει στο 31,1%.

Την πρωτιά στις εγγραφές υβριδικών σαλούν κατέχει με αισθητή διαφορά η Toyota, με 2.792 εγγραφές. Ακολουθεί η Nissan, με 771, ενώ πιο κάτω με μικροδιαφορές βρίσκονται η Hyundai (410) και η Honda (348), με την πρώτη πεντάδα να κλείνει η Kia, με 339 εγγραφές.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις της λίστας με τα υβριδικά μοντέλα, βρίσκονται δημοφιλή brands της αγοράς αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα, 315 εγγραφές μετρά η BMW, 276 η Renault, 261 η Mercedes, 231 η Volvo, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Lexus, με 204 εγγραφές.

hybridhlektrika2023pinakas

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Μπορεί να μην έχουν καταφέρει να ισχυροποιήσουν τη δυναμική τους, κυρίως λόγω κόστους, εντούτοις τα ηλεκτρικά μοντέλα αρχίζουν να προτιμώνται από μερίδα αγοραστών.

Οι εγγραφές ηλεκτρικών επιβατηγών σαλούν ανήλθαν μόλις στις 714 για τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, καταφέρνοντας, ωστόσο, να διπλασιαστούν από τις 381 εγγραφές της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Οι διαφορές μεταξύ των πρώτων σε εγγραφές μαρκών είναι μικρές. Στη λίστα συγκαταλέγονται brands, όπως MG (86), BMW (78), Hyundai (68), Mercedes (61) και Volkswagen (50).

Στη συνέχεια, εγγραφές ηλεκτρικών σαλούν αυτοκινήτων μετρούν επίσης η Porsche (56), η Audi (48), ηTesla (37), Kia (33), η Toyota (28) και η Nissan (28).

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά ακίνητα
Το top 5 των πωλήσεων ακινήτων σε κάθε πόλη-Η ακριβότερη συναλλαγή του 2023
Σοκολατοειδή: Ακρίβυναν ήδη τα εισαγόμενα, έρχονται πικρές αυξήσεις από Απρίλιο
Κ. Ηροδότου για τράπεζες: Η απρόσμενη υψηλή κερδοφορία πρέπει να τύχει ορθής και συνετής χρήσης
Παράταση έξι μηνών στο Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
Πρόεδρος Ενιαίας Αρχής Εξυγίανσης: Κλειδί η ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος
Ξεκαθαρίζει ο Κ. Κακουρής: Κανένα νέο αίτημα για χρηματοδότηση Great Sea Interconnector από ΕΤΕπ
Διεθνής έρευνα Deloitte: Οι τάσεις στον τομέα διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού
Μεγαλύτερη στήριξη της ΕΤΕπ προς την Κύπρο για το 2023 με ιδιαίτερη έμφαση στις πράσινες επενδύσεις
Χρηματοοικονομική τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις κεφαλαιαγορές