Βάζει την σφραγίδα της στον εκσυγχρονισμό του κυπριακού τραπεζικού συστήματος η Infocredit

Την σφραγίδα της στον εκσυγχρονισμό του κυπριακού τραπεζικού συστήματος βάζει η Infocredit, καθώς στο πλαίσιο διαγωνισμού που διεξήχθη για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του με γρήγορες, ευέλικτες, αξιόπιστες και αποδοτικές τραπεζικές υπηρεσίες, κατακυρώθηκε και υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και της κοινοπραξίας Infocredit Group-Aqubix (Μάλτα).

Στη συμφωνία καθορίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες για τη δημιουργία πλατφόρμας για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής και ταυτοποίησης ή επικαιροποίησης στοιχείων πελατών από τα πιστωτικά ιδρύματα (Digital On-boarding).

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο διευθύνων σύμβουλος της Infocredit Group, Θεόδωρος Κρίγγου, ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης και η πλατφόρμα, η οποία αποσκοπεί στην παροχή γρηγορότερων, αποδοτικότερων και αξιόπιστων τραπεζικών υπηρεσιών, επιτρέποντας την ηλεκτρονική υποβολή και ταυτοποίηση ή επικαιροποίηση στοιχείων πελατών από τα πιστωτικά ιδρύματα χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας του πελάτη, θα είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή από τις τράπεζες στις αρχές του 2024.

Συγκεκριμένα, το έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις:

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική υποβολή και ταυτοποίηση στοιχείων νέων πελατών και επικαιροποίησης των στοιχείων υφιστάμενων πελατών (“Client Digital On-boarding & Reviewing”) από τα πιστωτικά ιδρύματα, μέσω μιας φιλικής προς τον χρήστη διαδικασίας, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την σύνδεση με κρατικές υπηρεσίες για την άμεση λήψη στοιχείων που να συμπληρώνουν την ταυτοποίηση του πελάτη και για την επιτάχυνση της διαδικασίας των τραπεζών ‘γνώριζε τον πελάτη’-Know Your Customer (KYC).

Τέλος, η τρίτη φάση περιλαμβάνει την ανταλλαγή ταυτοποιημένων στοιχείων πελατών μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο έργο (“Information Sharing”) για την μεταφορά του λογαριασμού πελάτη, κατόπιν αιτήματός του, από ένα πιστωτικό ίδρυμα σε άλλο.

Δειτε Επισης

Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ