Powered by

Το ράλι των αποδόσεων συντηρεί τις πιέσεις στη Wall Street

Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί μετά το ράλι της απόδοσης στο 10ετές πάνω και από το ψυχολογικό επίπεδο του 5% για πρώτη φορά από το 2007.

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα από τον πόλεμο Ισράηλ – Χαμάς και οι ανακοινώσεις των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα ρευστή κατάσταση με τους περισσότερους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο.

Οι ανησυχίες για έκρηξη της βίας στη Μέση Ανατολή οδήγησαν εξάλλου σε βαριές απώλειες τους δείκτες την προηγούμενη εβδομάδα, με τον βιομηχανικό Dow Jones να χάνει 1,6%, τον ευρύτερο S&P 500 να κατρακυλά 2,4% και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει βουτιά 3,2%.

Η απόδοση του 10ετούς παράλληλα συνεχίζει να σκαρφαλώνει, στο 4,977% σήμερα, ενώ νωρίτερα ξεπέρασε και το επίπεδο του 5% σκαρφαλώνοντας σε νέα υψηλά 16 ετών. Την προηγούμενη εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς σημείωσε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Απρίλιο.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 116,04 μονάδες ή -0,35% στις 33.000,81 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχωρεί 12,22 μονάδες ή -0,44% στις 4.205,73 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq διολισθαίνει 68,71 μονάδες ή -0,53% στις 12.912,87 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 10 κινούνται με θετικό πρόσημο και 20 με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Walgreens Boots Alliance με άλμα 0,57 δολ. ή 2,68% στα 21,83 δολ. και ακολουθούν American Express με άνοδο 1,07% στα 143,09 δολ. και Merck & Co με κέρδη 0,93% στα 103,63 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Chevron (-2,43%) στον απόηχο της ανακοίνωσης του πετρελαϊκού κολοσσού ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Hess Corp. με ανταλλαγή μετοχών, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 53 δισ. δολ.

Ακολουθούν η Salesforce (-1,95%) και η Walt Disney (-1,40%).

Η Disney φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Ινδία, η αξία των οποίων φτάνει τα 10 δισ. δολ. περίπου, στην Reliance Industries, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί αυτή την εβδομάδα στον τεχνολογικό κλάδο καθώς τις επόμενες ημέρες θα δώσουν στη δημοσιότητα τις τριμηνιαίες τους καταστάσεις κολοσσοί όπως η Microsoft, η Alphabet, μητρική της Google, Meta και Amazon.com.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί