Πέντε πολυώροφα κτήρια με διαμερίσματα και γραφεία ανεγείρονται στη Λεμεσό

Νέα μεικτή ανάπτυξη αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στη Λεμεσό, έπειτα από έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία προτεινόμενης μεικτής ανάπτυξης με την ονομασία «Silicon Park», στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό. Η ανάπτυξη θα αποτελείται συνολικά από πέντε πολυώροφα κτήρια, από 5 μέχρι και 9 υπέργειων επιπέδων, οικιστικής και γραφειακής χρήσης.

Συνολικά 190 διαμερίσματα
Στο έργο συμπεριλαμβάνονται επίσης εξωτερικοί χώροι στάθμευσης, στο βόρειο τμήμα της ανάπτυξης, εσωτερικό δίκτυο μετακίνησης οχημάτων, όπως και ιδιωτικοί τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Εξάλλου, στο προτεινόμενο έργο συμπεριλαμβάνεται και ένα υπόγειο επίπεδο για την βόρεια οικιστική ανάπτυξη

Συνολικά, στο έργο συμπεριλαμβάνονται 190 οικιστικά διαμερίσματα.

Κύριος του έργου είναι η εταιρεία Silicon Park Properties Limited.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και να ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2026 (περίπου 24 μήνες).

Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται συνολικά στα €60 εκατ., περίπου.

siliconantaoliko

Οικιστική και γραφειακή χρήση
Η μεικτή ανάπτυξη συνδυάζει οικιστική και γραφειακή χρήση. To συνολικό μεικτό εμβαδόν της γραφειακής χρήσης θα ανέρχεται σε 11.200 τ.μ., ενώ το συνολικό μεικτό εμβαδόν της οικιστικής χρήσης θα ανέρχεται σε 19.200 τ.μ.

silicongrafeia


Το προτεινόμενο έργο θα υλοποιηθεί σε τεμάχια εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Η τοποθεσία της προτεινόμενης ανάπτυξης εμπίπτει εντός των ορίων του Τοπικού Σχέδιου Λεμεσού. Το 95% περίπου του εμβαδού των τεμαχίων εμπίπτει σε Οικιστική Ζώνη Κα5 και το 5% περίπου σε Οικιστική Ζώνη Κα6.

siliconnotio

Τα υπό μελέτη τεμάχια εφάπτονται στη βόρεια πλευρά με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στα νότια με την οδό Κυριάκου Σωτήρη Παπαλαζάρου, και στα δυτικά με την οδό Σμύρνης.

Στην περιοχή εντοπίζονται κυρίως οικιστικές αναπτύξεις και ένας δημόσιος χώρος πρασίνου. Βόρεια του αυτοκινητόδρομου Α1 εντοπίζονται οικιστικές αναπτύξεις, καθώς και άλλες χρήσης γης όπως για παράδειγμα εκκλησία και βρεφικός σταθμός.

siliconroad

Στα ανατολικά του τεμαχίου εντοπίζεται υψομετρική διαφορά με τα υπόλοιπα τεμάχια της περιοχής. Παρατηρείται επίσης ότι, υπάρχει σποραδική ροή νερού από τον Ποταμό Βαθιά και Παραπόταμο, ο οποίος περνά μέσα από τα υπό μελέτη τεμάχια και συνεπώς η βλάστηση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο ποικιλόμορφη και πυκνή.

Λόγω της υψομετρικής διαφοράς φαίνεται ότι προκαλείται περισυλλογή όμβριων και λιμναζόντων υδάτων. Μέρος του τεμαχίου 12 θα απαλλοτριωθεί για τη δημιουργία της λίμνης κατακράτησης όμβριων υδάτων.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας