Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Πέντε πολυώροφα κτήρια με διαμερίσματα και γραφεία ανεγείρονται στη Λεμεσό

Νέα μεικτή ανάπτυξη αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά στη Λεμεσό, έπειτα από έγκριση του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία προτεινόμενης μεικτής ανάπτυξης με την ονομασία «Silicon Park», στον Δήμο Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό. Η ανάπτυξη θα αποτελείται συνολικά από πέντε πολυώροφα κτήρια, από 5 μέχρι και 9 υπέργειων επιπέδων, οικιστικής και γραφειακής χρήσης.

Συνολικά 190 διαμερίσματα
Στο έργο συμπεριλαμβάνονται επίσης εξωτερικοί χώροι στάθμευσης, στο βόρειο τμήμα της ανάπτυξης, εσωτερικό δίκτυο μετακίνησης οχημάτων, όπως και ιδιωτικοί τοπιοτεχνημένοι χώροι πρασίνου. Εξάλλου, στο προτεινόμενο έργο συμπεριλαμβάνεται και ένα υπόγειο επίπεδο για την βόρεια οικιστική ανάπτυξη

Συνολικά, στο έργο συμπεριλαμβάνονται 190 οικιστικά διαμερίσματα.

Κύριος του έργου είναι η εταιρεία Silicon Park Properties Limited.

Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και να ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2026 (περίπου 24 μήνες).

Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται συνολικά στα €60 εκατ., περίπου.

siliconantaoliko

Οικιστική και γραφειακή χρήση
Η μεικτή ανάπτυξη συνδυάζει οικιστική και γραφειακή χρήση. To συνολικό μεικτό εμβαδόν της γραφειακής χρήσης θα ανέρχεται σε 11.200 τ.μ., ενώ το συνολικό μεικτό εμβαδόν της οικιστικής χρήσης θα ανέρχεται σε 19.200 τ.μ.

silicongrafeia


Το προτεινόμενο έργο θα υλοποιηθεί σε τεμάχια εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου. Η τοποθεσία της προτεινόμενης ανάπτυξης εμπίπτει εντός των ορίων του Τοπικού Σχέδιου Λεμεσού. Το 95% περίπου του εμβαδού των τεμαχίων εμπίπτει σε Οικιστική Ζώνη Κα5 και το 5% περίπου σε Οικιστική Ζώνη Κα6.

siliconnotio

Τα υπό μελέτη τεμάχια εφάπτονται στη βόρεια πλευρά με τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στα νότια με την οδό Κυριάκου Σωτήρη Παπαλαζάρου, και στα δυτικά με την οδό Σμύρνης.

Στην περιοχή εντοπίζονται κυρίως οικιστικές αναπτύξεις και ένας δημόσιος χώρος πρασίνου. Βόρεια του αυτοκινητόδρομου Α1 εντοπίζονται οικιστικές αναπτύξεις, καθώς και άλλες χρήσης γης όπως για παράδειγμα εκκλησία και βρεφικός σταθμός.

siliconroad

Στα ανατολικά του τεμαχίου εντοπίζεται υψομετρική διαφορά με τα υπόλοιπα τεμάχια της περιοχής. Παρατηρείται επίσης ότι, υπάρχει σποραδική ροή νερού από τον Ποταμό Βαθιά και Παραπόταμο, ο οποίος περνά μέσα από τα υπό μελέτη τεμάχια και συνεπώς η βλάστηση στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιο ποικιλόμορφη και πυκνή.

Λόγω της υψομετρικής διαφοράς φαίνεται ότι προκαλείται περισυλλογή όμβριων και λιμναζόντων υδάτων. Μέρος του τεμαχίου 12 θα απαλλοτριωθεί για τη δημιουργία της λίμνης κατακράτησης όμβριων υδάτων.

Δειτε Επισης

Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτήριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς
Altamira Real Estate: Η μεγαλύτερη εκστρατεία της χρονιάς είναι γεγονός
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη