powered by

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2023

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) ανακοινώνει και φέτος την ενεργή συμμετοχή της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2023 (World Investor Week 2023). Πρόκειται για διεθνή πρωτοβουλία που φέρνει κοντά Εποπτικές Αρχές από περισσότερες από 100 χώρες ανά το παγκόσμιο, μαζί με άλλους 12 περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Διεθνή Οργανισμό Επιτροπών Κεφαλαιαγορών (International Organization of Securities Commissions – IOSCO). Φέτος, η 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου, αν και οι συμμετέχoντες μπορούν να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους που σχετίζονται με τη Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα του Οκτωβρίου ή/και του Νοεμβρίου. Πρωταρχικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση για την σημασία της χρηματοοικονομικής επιμόρφωσης ως μέσο ενίσχυσης της προστασίας των επενδυτών παγκόσμια.

Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνεται σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες: την Ανθεκτικότητα των Επενδυτών, τα Κρυπτο-Περιουσιακά στοιχεία, και τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση, τις οποίες το Συμβούλιο του IOSCO έχει αναγνωρίσει ως ιδιαίτερα σημαντικές σε σχέση με τις τρέχουσες και τις αναμενόμενες τάσεις στις διεθνείς αγορές.

Άλλα σημαντικά θέματα καλύπτουν την Πρόληψη Απάτης, τις Βασικές Επενδυτικές Αρχές, την Τεχνολογία και τα Ψηφιακά Χρηματοοικονομικά (Digital Finance).

Η ΕΚΚ συμμετέχει με ενθουσιασμό στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτών από το 2019, μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της χρηματοοικονομικής παιδείας και τους διάφορους εγγενείς επενδυτικούς κινδύνους.

Η ΕΚΚ συμμετέχει ενεργά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή από το 2019 μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τη σημασία της χρηματοοικονομικής παιδείας και τους διάφορους εγγενείς επενδυτικούς κινδύνους.

Η συμμετοχή της ΕΚΚ στη φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει σειρά από διαδικτυακές δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας τη σημασία της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και της προστασίας των επενδυτών.

Αυτές οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη δημοσίευση νέου Οδηγού Επενδυτών, τη δημιουργία φυλλαδίου με σημαντικές συμβουλές για τα βασικά στοιχεία επένδυσης , τη βιώσιμη χρηματοδότηση, την ανθεκτικότητα των επενδυτών, την πρόληψη από απάτες, τα κρυπτο - περιουσιακά στοιχεία και την προώθηση των βασικών μηνυμάτων της εκστρατείας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από σήμερα η ΕΚΚ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της το λογότυπο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή, το οποίο οδηγεί μέσω ενεργού διαδικτυακού συνδέσμου στην ιστοσελίδα του World Investor Week 2023, και ενθαρρύνει τις οντότητες υπό την εποπτεία της και τους υπόλοιπους φορείς του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Κύπρου να συμβάλλουν στη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας με τον δικό τους τρόπο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης ανέφερε:

«Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτών 2023 παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση όχι μόνο των επενδυτών αλλά και το ευρύ κοινό για τους κινδύνους των επενδύσεων. Τα βασικά μηνύματα της φετινής χρονιάς αφορούν τρία σημαντικά θέματα, την Ανθεκτικότητα των Επενδυτών, τα Κρυπτο-Περιουσιακά Στοιχεία, και τη Βιώσιμη Χρηματοδότηση».

Επιπλέον, ο Δρ. Θεοχαρίδης πρόσθεσε, «Πιστεύουμε ότι πέραν του εποπτικού ρόλου που έχουμε ως Επόπτες, είναι σημαντική και η προώθηση της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στους επενδυτές, ειδικά στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον με οδηγό την τεχνολογία και την ανάπτυξη πολύπλοκων και υψηλού ρίσκου προϊόντων.

Η ευαισθητοποίηση και η πρόληψη αποτελούν κλειδί για τον μετριασμό της έκθεσης των επενδυτών στους κινδύνους που ελλοχεύουν , και εδώ είναι που θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας».

Περισσότερες πληροφορίες για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2022 είναι διαθέσιμες εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τις πρωτοβουλίες της ΕΚΚ στον τομέα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού, επισκεφτείτε την Πύλη Χρηματοοικονομικής Επιμόρφωσης

Δειτε Επισης

CBN Young Dragon Awards: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά η βράβευση των νεαρών επαγγελματιών
ΠΙΣ για ΓεΣΥ: Η καθολικότητα ενός συστήματος δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την επιτυχία του
Έξι χρόνια ΓεΣΥ... «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
ΓεΣΥ: Πάνω από ένα εκατ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα έξι χρόνια λειτουργίας
Δημιουργία νέου κοινού Προγράμματος Ιατρικής από Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Παν. Νεάπολις Πάφος
Παγκόσμια ημέρα πολλαπλής σκλήρυνσης: Πρωτοποριακή έρευνα από το ΙΝΓΚ