Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Nokia: Τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη διώχνουν προσωπικό

Ο φινλανδικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Nokia ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να μειώσει το εργατικό δυναμικό του κατά 14.000 άτομα, καθώς κατέγραψε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

"Κατά το τρίτο τρίμηνο είδαμε αυξημένο αντίκτυπο στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες από τις μακροοικονομικές προκλήσεις", αναφέρει σε δήλωσή ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pekka Lundmark.

Το πρόγραμμα για εξοικονομήσεις της Nokia αναμένεται να μειώσει τους εργαζόμενους της σε μόλις 72.000, μειώνοντας το κόστος μέχρι και 1,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2026, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στους επιχειρηματικούς τομείς Mobile Networks, Cloud and Network Services και στις εταιρικές λειτουργίες.

Η Nokia ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της ανήλθαν σε 133 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 69% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.

"Τα κέρδη ήταν πολύ ασθενέστερα από τα αναμενόμενα και οι προοπτικές είναι πιο αβέβαιες. Έτσι, βραχυπρόθεσμα δεν φαίνονται και τόσο καλά τα πράγματα για τη Nokia", δήλωσε στο AFP ο Atte Riikola, αναλυτής στην εταιρεία ανάλυσης Inderes.

Η εταιρεία, η οποία έχει εμπλακεί σε μια διαμάχη για τα δίκτυα 5G με τη σουηδική ανταγωνίστρια της Ericsson και την κινεζική Huawei, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 20% στα 4,98 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με το 2022.

Δειτε Επισης

ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα
Παράταση τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα στην Ιταλία για γονείς
Αργεντινή: Η νέα ΥΠΕΞ λέει πως η χώρα της δεν θα ενταχθεί στην ομάδα BRICS