powered by

Ετήσια μείωση στον δείκτη τιμών κατασκευαστικών υλικών μετά από 33 μήνες

Μικρή μείωση παρουσίασε σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών, καταγράφοντας την πρώτη ετήσια μείωση εδώ και σχεδόν τρία χρόνια και ειδικότερα από τον Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023 ανήλθε στις 134,47 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μείωση της τάξης του 0,33% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης κατέγραψε οριακή μείωση 0,06%.

Κατά κύρια κατηγορία προϊόντων, καταγράφηκαν αυξήσεις στα ορυκτά (14,19%), στα προϊόντα ορυκτών (6,51%) και στα προϊόντα από ξύλο, μονωτικά, χημικά και πλαστικά (0,75%). Αντίθετα, οι τιμές στα μεταλλικά προϊόντα παρουσίασαν μείωση 9,30% και στα ηλεκτρομηχανολογικά είδη οριακή μείωση 0,09%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2023, ο δείκτης σημείωσε αύξηση της τάξης του 3,88% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Ο μηνιαίος Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών δείχνει την εξέλιξη του κόστους των υλικών που υφίσταται ο εργολάβος.

Δειτε Επισης

Με επιτυχία το 19ο Συνέδριο και Έκθεση Ανάπτυξης Γης-Οι δηλώσεις των χορηγών (video)
Αυτοψία Βύρα σε έργα στο αστικό κέντρο της Λάρνακας-Πότε ολοκληρώνονται
Επενδυτική ευκαιρία με τεμάχιο μεγάλης έκτασης στον Δήμο Στροβόλου από την Altamira Real Estate
Νέο high-rise €22 εκατ. στη Λεμεσό-Πράσινο σε μεικτή ανάπτυξη 87 μέτρων στον παραλιακό
Ψάχνουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων των δημοσίων συμβάσεων-Η παραδοχή Βαφεάδη για τους εργολάβους
Αυξημένες κατά 10,5% οι δαπάνες του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης-Πέρασε από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός
Στέλιος Γαβριήλ: Προτεραιότητα η διαμόρφωση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού πλαισίου δημοσίων συμβάσεων
Ενημέρωσε ΔΝΤ για τη δυναμική πορεία του τομέα ακινήτων ο Μισιρλής-«Ανθεκτικότητα απέναντι στις προκλήσεις»
«Αναξιόπιστες και δυνητικά παραπλανητικές οι αυτοματοποιημένες εκτιμήσεις ακινήτων»
Στον έλεγχο του Τμήματος Πολεοδομίας το αλιευτικό καταφύγιο Λιοπετρίου-Ανέκτησε το εργοτάξιο