Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική: Μοναδική διάκριση με πρότυπα HR-«Πάντα ανοιχτή η πόρτα στους εργαζόμενους»

Η Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ έγινε η πρώτη εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα με προσωπικό πέραν των 2.000 ατόμων, η οποία έλαβε διπλή πιστοποίηση με πρότυπα του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς μετά το Investors in People, πιστοποιήθηκε προσφάτως και με το Great Place to Work®.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, Μάριος Αντωνίου αναλύει στο InBusinessNews τη σημασία της εν λόγω διάκρισης, εξηγώντας ότι τέτοιες πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν ότι οι ανθρωποκεντρικές πρακτικές είναι αισθητές, χρήσιμες και εποικοδομητικές για το προσωπικό, ενώ αποτελούν κινητήρια δύναμη για συνεχή επένδυση στους ανθρώπους της εταιρείας.

Πέραν του μεγάλου αριθμού ωφελημάτων που απολαμβάνουν τα μέλη του προσωπικού με στόχο την καθημερινή στήριξή τους, για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar η εμπειρία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος έχει πρωταρχική σημασία, όχι μόνο για την επίτευξη εταιρικών στόχων, αλλά και για το γενικό wellbeing των ανθρώπων της.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αντωνίου, το open door policy αποτελεί μέρος της κουλτούρας της Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ και οδός για να εισακούγονται και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν οι εισηγήσεις των εργαζομένων, στους οποίους η εταιρεία επενδύει μέσω συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης.

«Αναπτυσσόμαστε συνεχώς επειδή επενδύουμε στους ανθρώπους μας»

Η Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ είναι η μόνη εταιρεία στον ιδιωτικό τομέα με προσωπικό πέραν των 2.000 ατόμων, η οποία πιστοποιήθηκε με δύο πρότυπα του ανθρώπινου δυναμικού, το Investors in People και προσφάτως το Great Place to Work®. Ποια η σημασία αυτής της διπλής πιστοποίησης, πώς επιτεύχθηκε και ποιες προοπτικές ανοίγει;

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το ότι τα μέλη της ομάδας μας ανέδειξαν την εταιρεία μας ως Great Place to Work®. Η πιστοποίηση λήφθηκε μετά από έρευνα που έγινε στο προσωπικό μας και στην οποία αξιολογήθηκαν πυλώνες, όπως η ομαδικότητα στην εργασία, η επικοινωνία, ο σεβασμός και η στήριξη των εργαζομένων μας.

Η πιστοποίηση Great Place to Work® για εμάς αποτελεί επιβεβαίωση πως οι ανθρωποκεντρικές μας πρακτικές είναι αισθητές, χρήσιμες και εποικοδομητικές για το προσωπικό μας και είναι κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας, αφού αυτοί είναι κύριος λόγος που οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar αναπτύσσονται συνεχώς.

Η απόκτηση του Investors in People σε επίπεδο Gold επίσης επιτεύχθηκε μέσω έρευνας προσωπικού και με κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους με ανεξάρτητο αξιολογητή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς οι πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζουμε να αξιολογούνται με επαγγελματικά, έγκυρα και αξιόπιστα εργαλεία, που είναι ανεξάρτητα από την εταιρεία μας.

Τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων μάς δίνουν αντικειμενική εικόνα των απόψεων και των εμπειριών του προσωπικού μας στην εργασία τους και αποτελούν χρήσιμο βοήθημα για την διατήρηση πρακτικών που εκτιμώνται, αλλά και αυτών που πιθανών να χρήζουν αναβάθμισης.

Η διπλή πιστοποίηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της εταιρείας, δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί και να μας γεμίζει ευγνωμοσύνη για την ομάδα μας

Η διπλή πιστοποίηση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος της εταιρείας, δεν μπορεί παρά να μας χαροποιεί και να μας γεμίζει ευγνωμοσύνη για την ομάδα μας.

Μεγάλος αριθμός ωφελημάτων για το προσωπικό

Μια εταιρεία επιτυγχάνει όταν επενδύει στο εργατικό δυναμικό της. Ποια κίνητρα προσφέρονται στο προσωπικό, πώς στηρίζετε τους εργαζόμενους σας και πώς καταφέρνετε, δεδομένης της σοβαρής έλλειψης εργατικού δυναμικού, να διατηρείτε για χρόνια κάποιους από τους εργαζόμενους;

Οι σοβαρές προκλήσεις που παρατηρούνται σήμερα στην εξεύρεση ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στους τομείς του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της διατήρησης των μελών της ομάδας μας.

Πέραν τούτου για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar η εμπειρία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος έχει πρωταρχική σημασία, όχι μόνο για την επίτευξη εταιρικών στόχων, αλλά και για το γενικό wellbeing των ανθρώπων μας.

Για τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar η εμπειρία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος έχει πρωταρχική σημασία

Το open door policy είναι μέρος της κουλτούρας μας και οδός για να εισακούγονται και να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν οι εισηγήσεις των εργαζομένων μας, ενώ υπάρχουν επίσης εργαλεία, όπως οι ετήσιες αξιολογήσεις και οι έρευνες απόψεων και δέσμευσης προσωπικού.

Η εταιρεία μας προσφέρει μεγάλο αριθμό ωφελημάτων στα μέλη του προσωπικού της, με απώτερο σκοπό την καθημερινή στήριξη τους. Οι εργαζόμενοι μας έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ιδιωτικό Σχέδιο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης και να συμβουλευτούν γιατρό εργασίας με τον οποίο είμαστε συμβεβλημένοι.

Αποτέλεσμα της πανδημίας ήταν η δημιουργία και εδραίωση τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής στήριξης για το προσωπικό μας. Στα πλαίσια της προαγωγής υγείας, διεξάγονται αυτό το διάστημα δωρεάν αναλύσεις καρκινικών δεικτών του μαστού και προστάτη για τους συνάδελφους που πληρούν τα κριτήρια.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε από την ομάδα μας, όπως επίσης εκτιμήθηκε και η παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών διατροφολογίας - διαιτολογίας από επαγγελματία διατροφολόγο. Στους συνάδελφους προσφέρεται η ευκαιρία ένταξης σε Συνταξιοδοτικό Ασφαλιστικό Σχέδιο που περιλαμβάνει ασφάλεια ζωής.

Θέλοντας να παρέχουμε την μέγιστη δυνατή στήριξη στους γονείς της ομάδας που καλωσορίζουν νέο μέλος στην οικογένεια τους, η εταιρεία προσφέρει πλήρεις απολαβές κατά τις άδειες μητρότητας και πατρότητας και δωρίζει στους γονείς ‘newborn box’ με απαραίτητα βρεφικά προϊόντα.

Τα άτοκα δάνεια που δίνονται στους εργαζόμενους μας και το Ταμείο Αλληλεγγύης, το οποίο προσφέρει χρηματική ανακούφιση στην μορφή δώρου για σοβαρά βιοποριστικά θέματα, είναι δύο σχέδια που έχουν έντονο, καθημερινό και θετικό αντίκτυπο στους συνάδελφους και την προσωπική τους ζωή. Όλοι οι εργαζόμενοι επωφελούνται με έκπτωση στις αγορές τους από τις ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar.

Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού μας είναι κύριο μας μέλημα. Οι συνάδελφοι μας εκπαιδεύονται σε σωρεία θεμάτων

Η συνεχής εκπαίδευση και ανάπτυξη του προσωπικού μας είναι κύριο μας μέλημα. Οι συνάδελφοι μας εκπαιδεύονται σε σωρεία θεμάτων που σχετίζονται με την εργασία τους και με πολλαπλούς τρόπους όπως είναι η εκπαίδευση στην τάξη, το on the job training και το one-on-one coaching.

Πολύτιμη για εμάς είναι η Ακαδημία ΑΛΦΑΜΕΓΑ, που λειτουργεί εδώ και 6 χρόνια και μέσα από την οποία αναδεικνύονται, αναπτύσσονται και ανελίσσονται συνάδελφοι που μπορούν να αναλάβουν αναβαθμισμένα καθήκοντα.

Ως μέρος της προσφοράς μας στο προσωπικό μας και στα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας τους, οι ΑΛΦΑΜΕΓΑ και τα Bean Bar προσφέρουν δωρεάν φοίτηση για τους προαναφερόμενους σε 3 διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Παράλληλα, η Ακαδημία Κρεοπωλών που διεξάγεται σε συνεργασία με το Intercollege αποτελεί ευκαιρία πλήρους επιχορηγημένης κατάρτισης στις τεχνικές του επαγγέλματος, ανοίγοντας δρόμους για άμεση απασχόληση των απόφοιτων στον συγκεκριμένο τομέα.

Δειτε Επισης

Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση