Πώς κινείται ανά τομέα απασχόλησης η ανεργία στην Κύπρο (πίνακες)

Στα 9,693 πρόσωπα ανήλθε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων (πραγματικά στοιχεία) τον Σεπτέμβριο του 2023, και στα 11,910 πρόσωπα με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Με βάση τα διορθωμένα στοιχεία για τις εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία αποτυπώνουν και την πραγματική εικόνα, καθώς αφαιρούν την επίδραση της εποχικότητας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο 2023 μειώθηκε στα 11.910 πρόσωπα, σε σύγκριση με 12.385 τον προηγούμενο μήνα.

Οι τομείς με τους περισσότερους εγγεγραμμένους άνεργους

Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, ο τομέας με τους περισσότερους εγγεγραμμένους άνεργους είναι το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών, όπου οι άνεργοι κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ανήλθαν στα 1,746 πρόσωπα.

Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες με 991 εγγεγραμμένους άνεργους, καθώς και οι δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης, επίσης με 911 εγγεγραμμένους άνεργους.

Στον τομέα των επαγγελματιών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων καταγράφονται 847 εγγεγραμμένοι άνεργοι, ενώ στις κατασκευές 780.

1

Οι τομείς με τους λιγότερους εγγεγραμμένους άνεργους

Ο τομέας με τους λιγότερους εγγεγραμμένους άνεργους είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (9 πρόσωπα).

Ακολουθούν μαζί οι τομείς ορυχεία, λατομεία και οι δραστηριότητες ετερόδικων οργανισμών και φορέων, με 10 εγγεγραμμένους άνεργους, ενώ στη συνέχεια οι δραστηριότητες νοικοκυριών με 13 εγγεγραμμένα πρόσωπα.

Πέμπτος τομέας στη σειρά, η παροχή νερού, επεξεργασίας λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης, με 38 εγγεγραμμένους άνεργους.

2

Ακολουθεί πιο κάτω ο πίνακας με τα πραγματικά στοιχεία εγγεγραμμένων ανέργων, ανά οικονομική δραστηριότητα, όπως δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία.

ανεργια 1

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων