Κουτεντάκης: Ολοκληρώνει κανονικά τη θητεία του στον Σύνδεσμο Τραπεζών

Κανονικά θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου ο διευθύνοντας σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, με την προδιαγραφόμενη αποχώρησή του από την τράπεζα να μην επιφέρει άμεσα οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ανακατατάξεις στη σύνθεση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε την περασμένη Παρασκευή το InBusinessNews, ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης αποχωρεί από την Alpha Bank Κύπρου και πρόκειται να τον διαδεχθεί ο παρατηθέντας από την Bank of Sydney Μίλτος Μιχαηλάς, ο οποίος ήδη έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με την τράπεζα (Alpha Bank Κύπρου).

Διαβάστε εδώ: Μίλτος Μιχαηλάς: Συμφώνησε με Alpha Bank Κύπρου για CEO

Σε ό,τι αφορά τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, την προεδρία του οποίου κατέχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Alpha Bank με τον απερχόμενο CEO της Κωνσταντίνο Κουτεντάκη, δεν προκύπτει οποιοδήποτε άμεσο ζήτημα, δεδομένου του χρονικού διαστήματος που απομένει μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια που εκτάκτως λόγω πανδημίας πραγματοποιείτο κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, φέτος θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και συγκεκριμένα εντός Ιουνίου-Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

Όπως ως εκ τούτου προκύπτει, το χρονικό διάστημα που απομένει από σήμερα μέχρι τότε είναι τέτοιο, που δεν αναμένεται και δεν πρόκειται στο μεσοδιάστημα αυτό να υλοποιηθεί και επίσημα η αλλαγή σκυτάλης στην Alpha Bank Κύπρου. Και αυτό, μεταξύ άλλων, μιας και για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας ελέγχου fit and proper, που αναμένεται να αρχίσει το αμέσως προσεχές διάστημα, θα χρειαστεί-ως είθισται-ένα σχετικά εύλογο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου είναι μονοετής, όπως αντιστοίχως ισχύει για την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία πέραν του προέδρου συμπληρώνεται από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων και τον Γενικό Διευθυντή. Τις τρεις αντιπροεδρίες διατηρούν σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) και η Societe Generale.

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε άλλα €60 εκατ. στο κράτος-Στα €940 εκατ. το συνολικό ποσό αποπληρωμής
Μείωση 3,7% στο υπό διαχείριση ενεργητικό των Συλλογικών Επενδύσεων το 4ο τρίμηνο
Προανήγγειλε... κινήσεις από τις τράπεζες για τα καταθετικά επιτόκια ο Ηροδότου
Eurobank: Προσηλωμένη στην επένδυσή της στη Βουλγαρία και την Postbank
Ηλεκτρονική κατάθεση επιταγής μέχρι €2.000, μόνο στην Τράπεζα Κύπρου
Ανέκαμψαν μετά την πώληση της SVB οι τραπεζικές μετοχές
ΚΤΚ: Συμβάλλει σε μια πράσινη ευρωπαϊκή οικονομία
Πρωτοβουλίες ΚΤΚ για διαχείριση ΜΕΧ και βελτίωση του τραπεζικού συστήματος
Τax For All: Αρχίζει η λειτουργία του για σκοπούς ΦΠΑ
Επιφυλακή απέναντι στην «αυξημένη αβεβαιότητα» στον χρηματοπιστωτικό τομέα