Κουτεντάκης: Ολοκληρώνει κανονικά τη θητεία του στον Σύνδεσμο Τραπεζών

Κανονικά θα ολοκληρώσει τη θητεία του στην προεδρία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου ο διευθύνοντας σύμβουλος της Alpha Bank Κύπρου Κωνσταντίνος Κουτεντάκης, με την προδιαγραφόμενη αποχώρησή του από την τράπεζα να μην επιφέρει άμεσα οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ανακατατάξεις στη σύνθεση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε την περασμένη Παρασκευή το InBusinessNews, ο Κωνσταντίνος Κουτεντάκης αποχωρεί από την Alpha Bank Κύπρου και πρόκειται να τον διαδεχθεί ο παρατηθέντας από την Bank of Sydney Μίλτος Μιχαηλάς, ο οποίος ήδη έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με την τράπεζα (Alpha Bank Κύπρου).

Διαβάστε εδώ: Μίλτος Μιχαηλάς: Συμφώνησε με Alpha Bank Κύπρου για CEO

Σε ό,τι αφορά τον Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, την προεδρία του οποίου κατέχει από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Alpha Bank με τον απερχόμενο CEO της Κωνσταντίνο Κουτεντάκη, δεν προκύπτει οποιοδήποτε άμεσο ζήτημα, δεδομένου του χρονικού διαστήματος που απομένει μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια που εκτάκτως λόγω πανδημίας πραγματοποιείτο κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, φέτος θα πραγματοποιηθεί κανονικά, και συγκεκριμένα εντός Ιουνίου-Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμη:

Όπως ως εκ τούτου προκύπτει, το χρονικό διάστημα που απομένει από σήμερα μέχρι τότε είναι τέτοιο, που δεν αναμένεται και δεν πρόκειται στο μεσοδιάστημα αυτό να υλοποιηθεί και επίσημα η αλλαγή σκυτάλης στην Alpha Bank Κύπρου. Και αυτό, μεταξύ άλλων, μιας και για την ολοκλήρωση της απαιτούμενης διαδικασίας ελέγχου fit and proper, που αναμένεται να αρχίσει το αμέσως προσεχές διάστημα, θα χρειαστεί-ως είθισται-ένα σχετικά εύλογο μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου είναι μονοετής, όπως αντιστοίχως ισχύει για την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία πέραν του προέδρου συμπληρώνεται από τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων και τον Γενικό Διευθυντή. Τις τρεις αντιπροεδρίες διατηρούν σήμερα η Τράπεζα Κύπρου, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) και η Societe Generale.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές