Powered by

H Microsoft θέλει να επενδύσει $10 δισ. σε εταιρεία AI του Έλον Μασκ

Σε συζητήσεις για να επενδύσει το ποσό μαμούθ των 10 δισ. δολαρίων στην OpenAI -τον δημιουργό της ρομποτικής υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT- βρίσκεται η Microsoft.  

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει μια «γενναία» γραμμή χρηματοδοτικής βοήθειας για τα επόμενα χρόνια. 

Οι τελικοί όροι του deal, όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές, ενδέχεται να αλλάξουν, ενώ οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για αρκετούς μήνες.  

Η εν δυνάμει επένδυση πιθανώς εμπεριέχει κι άλλες εταιρείες κεφαλαίων (venture capital), ενώ εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποτιμήσει την OpenAI στο ποσό των 29 δισ. δολαρίων.  

Το ChatGPT κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα τέλη Νοεμβρίου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο χρήστες σε λιγότερο από μία εβδομάδα.  

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να απαντάει σε διάφορα ερωτήματα με φυσικό και ανθρώπινο τρόπο. Πρόκειται, εν ολίγοις, για μια φωνητική έκδοση του Google Search.  

Η επιτυχής αναπαραγωγή της ανθρώπινης φωνής, μάλιστα, έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με τη δυνατότητα αντικατάστασης των δημιουργών περιεχομένου ή της μηχανής αναζήτησης της Google.  

«Πίσω» από το ChatGPT βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Έλον Μασκ και ο Σαμ Άλτμαν, ενώ η Microsoft έχει ήδη επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια στην OpenAI. 

Αρκετοί ειδικοί, πάντως, εκφράζουν προβληματισμό για την ακρίβεια και την αξιοπιστία της εφαρμογής, ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «πρώιμη χρήση». Δεν είναι τυχαίο ότι τα σχολεία της Νέας Υόρκης έχουν απαγορεύσει καθολικά την πρόσβαση στο ChatGPT.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί