Στη Demetra Holdings ως 1ος εκτελεστικός διευθυντής ο Κλ. Χανδριώτης

Τη θέση του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή της DEMETRA HOLDINGS PLS, σε αντικατάσταση του Δρος. Νέαρχου Ιωάννου, ανέλαβε από τις 16 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, ο Δρ. Κλεάνθης(Άθως) Χανδριώτης, μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «The Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd» (CISCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου.

Επιπρόσθετα, ο Δρ. Χανδριώτης διορίστηκε στη θέση του εκτελεστικού διοικητικού συμβούλου της εταιρείας, ενώ ο Δρ. Νέαρχος Ιωάννου παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου και θα κατέχει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Διαβάστε ακόμα: 

Δ. Καταπώδης: Ξέχασαν τα κλιματιστικά, στοκάρουν καυσόξυλα οι Κύπριοι 

Φουλ στα αυτοκίνητα ενοικίασης η Κύπρος-Οι μάρκες που προτιμώνται 

Ά. Πνευματικού: Η θέση της Country Manager και τα σχέδια της Action 

Ο Δρ. Κλεάνθης Χανδριώτης φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ακολούθως μετέβηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και φοίτησε στο University of Manchester Institute of Science and Technology(UMIST), απ’ όπου αποφοίτησε Μηχανολόγος Μηχανικός. Ακολούθως, παρακολούθησε το δίχρονο πρόγραμμα MBA του Manchester Business School (Director’s List). Κατέχει διδακτορικό στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Durham του Ηνωμένου Βασιλείου. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα (Diploma in Marketing) από το Chartered Institute of Marketing του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διετέλεσε γενικός διευθυντής της Laiki Financial Services Ltd και μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος( νυν Optima Bank). Έχει επίσης εργαστεί στην HSBC Investment Βank plc του Λονδίνου στο Project Finance and Advisory Division με ειδίκευση τα έργα που εκπονούνται με τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  

Ήταν μέχρι πρότινος ο γενικός διευθυντής και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «The Cyprus Investment and Securities Corporation Ltd» (CISCO), θυγατρικής εταιρείας (ΕΠΕΥ) της Τράπεζας Κύπρου. Έχει υπάρξει μέλος επί σειρά ετών σε πλειάδα επενδυτικών και χρηματοπιστωτικών επιτροπών, καθώς και εκτελεστικό και μη εκτελεστικό μέλος σε διοικητικά συμβούλια δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών και οργανισμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ο Δρ. Χανδριώτης έχει επίσης διδάξει επί σειρά ετών σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε κολλέγια και πανεπιστήμια στην Κύπρο. Έχει συμβουλεύσει ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών και οργανισμών σε διάφορους τομείς της οικονομίας για θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής και άντλησης κεφαλαίων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και βαθιά γνώση των αγορών κεφαλαίων, καθώς και των τραπεζικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων.  

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής