Powered by

Στον πλουσιότερο άνδρα της Γερμανίας το 17,5% της Lufthansa

Σε αύξηση του ποσοστού του στη Lufthansa προχώρησε ο Klaus-Michael Kuehne, ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας, αποκτώντας μετοχές που ξεφορτώνεται η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποεπέδυνσής της από τον κορυφαίο γερμανικό αερομεταφορέα.

Ο Klaus-Michael Kuehne κατέχει πλέον το 17,5% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Kuehne Holding AG που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος κατέστη φέτος ο μεγαλύτερος μέτοχος του αερομεταφορέα, ξεπερνώντας το γερμανικό κράτος, επενδύοντας μέρος της τεράστιας περιουσίας που έχει συγκεντρώσει από τη δραστηριότητά του στον τομέα των logistics.

Ο Kuehne, ο οποίος έχει εκφράσει επίσης ενδιαφέρον να λάβει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Lufthansa, έχει περιουσία ύψους 32,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Είναι επίτιμος πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Kuehne + Nagel, της μεγαλύτερης εταιρείας θαλάσσιων διαμεταφορών στον κόσμο.

Ο Kuehne αύξησε το ποσοστό του στο πλαίσιο της διάθεσης από το κρατικό Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF) της Γερμανίας του υπολειπόμενου ποσοστού που κατείχε στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, μέσω τοποθέτησης σε επενδυτές, αποκομίζοντας κέρδη 760 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε προχωρήσει το 2020 στη διάσωση της τη Lufthansa μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αερομεταφορέας ως απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας που καθήλωσαν τις αερομεταφορές.

Δειτε Επισης

Αφήνει αμετέβλητα τα επιτόκια παρά τις πιέσεις Τραμπ για μειώσεις η Fed
Από τα McDonald’s στην Amazon: Τα μαθήματα που πήρε ο Τζεφ Μπέζος στην πρώτη του δουλειά
Γερμανία: Υποχώρησε στο 2,1% ο πληθωρισμός τον Μάιο
ΔΝΤ: Σημάδια επιβράδυνσης στο εμπόριο, καθώς υποχωρεί ο πανικός των δασμών
Σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός-Οι επενδυτές σπεύδουν σε ασφαλή καταφύγια
Bitcoin-Ether: Χάνουν αξία τα cryptos με φόντο την κλιμάκωση στη Μ. Ανατολή… Ρευστοποιήθηκε $1 δις σε 24 ώρες
Goldman Sachs: Μειώνει στο 30% τον κίνδυνο ύφεσης των ΗΠΑ μετά το νέο εμπορικό deal με την Κίνα
Ε.Ε.: Προειδοποιεί με αποκλεισμό δύο κινεζικές τράπεζες για εμπόριο με τη Ρωσία
Τζέιμι Ντάιμον: Η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει από επιβράδυνση τους επόμενους μήνες
ΗΠΑ: Πρώτες σε αριθμό εκατομμυριούχων-Ποιες χώρες ακολουθούν