Powered by

Μνηστήρες και ζυμώσεις για την Πολυκλινική Υγεία

Οι μετοχικές ζυμώσεις στον τομέα της υγείας είναι διαρκείς τους τελευταίους μήνες και αφορούν κατά κύριο λόγο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας. Μετά από τις γνωστές εξελίξεις με το Απολλώνειο και το Αρεταίειο Νοσοκομείο τα οποία περνούν υπό τον έλεγχο του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου CVC, τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον και για την Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό.

Αρχικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης βρίσκονταν η επενδυτική εταιρεία Elements Capital και η CVC, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ακόμα ένας παίκτης έκανε αισθητή την παρουσία του. Πληροφορίες λένε πως το Hadassah Medical Cyprus έχει ήδη προσεγγίσει μεγαλο-μετόχους της κλινικής έχοντας ήδη καταβάλει προκαταβολή σε μετόχους που ελέγχουν το 15% του οργανισμού ενώ διαρρέει πως έχει δεσμεύσεις κι από άλλους μετόχους που ελέγχουν περίπου το 45% του νοσοκομείου και απομένει η διενέργεια του ελέγχου δέουσας επιμέλειας κατά τον οποίο θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί ο κλινικός τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου και τι θα απαιτηθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για να λειτουργεί στα πλαίσια του διεθνούς οργανισμού. Υπενθυμίζεται πως το Hadassah έχει ήδη σε εξέλιξη τα σχέδια για κατασκευή του Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Διαβάστε ακόμα: 

Υπό τη σκιά ανησυχιών η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού 

Columbia Sun: Άνοιξε τις πόρτες του το νέο hot spot της Λεμεσού(pics)

Πάντως, η επίσημη τοποθέτηση της Πολυκλινικής Υγείας στο InBusinessNews με αφορμή και προηγούμενα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι «η Διοίκηση του Οργανισμού θα ήθελε να επισημάνει ότι η μόνη σχετική κίνηση που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι αυτή της πώλησης μετοχών που κατείχαν ορισμένοι εκ των ιδρυτών ιατρών μας, στους ήδη πλειοψηφικούς μετόχους της πολυκλινικής. Οποιαδήποτε άλλα δημοσιεύματα (σ.σ. που προηγήθηκαν) είναι ανακριβή και δεν επιβεβαιώνονται από τον Οργανισμό».

 

Δειτε Επισης

Επέκταση ορίου συνταξιοδότησης και ρύθμιση πολλαπλών συντάξεων στην Επιτροπή Οικονομικών
Ν. Χριστοδουλίδης: Ανοίγουν νέους ορίζοντες για στρατηγικές συνεργασίες με την Αίγυπτο οι συμφωνίες για τα ενεργειακά
Οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και η επόμενη μέρα-«Παραγωγή υπό προϋπόθεσεις σε 2,5 χρόνια από το τεμάχιο 6»
Σώτος Ιακωβίδης: Μια πραγματική πρόκληση και η προτεραιότητα του ομίλου MSJ το 2025
Έτοιμες οι υπεραγορές για την εποχή του e-kalathi...Στην πορεία οι συζητήσεις για προσθήκες
Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Το δυναμικό τοπίο των επενδύσεων στον τομέα της φιλοξενίας και τι προσελκύει τους επενδύτες στην Κύπρο
Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των Leaders in Hospitality Awards
Μαρία Κουρούπη: H στρατηγική της Hermes Airports για ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου