Powered by

Στα καλύτερά της η βιομηχανία των waterparks στην Κύπρο

Αλώβητα από τις αρνητικές συνέπειες που δημιούργησε για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου- κυρίως λόγω της απώλειας της ρωσικής αγοράς-, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και από την γενικότερη οικονομική κρίση, φαίνεται να βγαίνουν τα υδροπάρκα του τόπου. 

Τα waterparks του νησιού μας κατακλύζονται, τόσο από ντόπιους όσο και από ξένους επισκέπτες όλων των ηλικιών, με την επισκεψιμότητά τους να βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα.

Μάλιστα, ο αριθμός των επισκεπτών μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ εκείνο των δύο προηγούμενων χρόνων και να πλησιάσει, ή ακόμη και να ξεπεράσει, εκείνο του 2019.

Διαβάστε ακόμα:

Fameline Technologies: Εξαγοράζει εταιρείες του ομίλου Schulte

TROY: Προχωρά η μεγάλη ανάπτυξη στη Λάρνακα

 

  • Fasouri Watemania Waterpark: Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Με προβληματισμούς και ερωτηματικά ξεκίνησε η φετινή σεζόν για το Fasouri Watemania Waterpark στη Λεμεσό, ένεκα της απώλειας των Ρώσων τουριστών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και υπό το πρίσμα του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στο InBusinessNews, η διευθύντρια μάρκετινγκ και πωλήσεων της Lanitis Entertainment, Νάγια Ραπτάκη, υπέδειξε ότι το υδροπάρκο αναπροσάρμοσε τους σχεδιασμούς του και εν τέλει κατάφερε να πετύχει μια υψηλή επισκεψιμότητα, η οποία υπολογίζεται να ξεπεράσει αρκετά τους αριθμούς επισκεπτών των δύο προηγούμενων χρόνων και να πλησιάσει τον αριθμό επισκεπτών του 2019.

«Αναπροσαρμόσαμε τους σχεδιασμούς μας, με προσαρμοσμένη τιμολογιακή πολιτική, με διάφορες ενέργειες και προγράμματα marketing και στοχευμένα πακέτα προώθησης προς τα αγοραστικά κοινά που περιμέναμε. Δηλαδή, τους μόνιμους κατοίκους της Κύπρου, τους τουρίστες πέραν της ρωσικής αγοράς και τις Βρετανικές Βάσεις. Ακόμη προσφέραμε ειδικά πακέτα για τα καλοκαιρινά σχολεία και για τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες μας», ανέφερε. 

Όσον αφορά το προφίλ των επισκεπτών, πριν την πανδημία τα ποσοστά μοιράζονταν σχεδόν ισομερώς μεταξύ των κατοίκων Κύπρου και των τουριστών. Πλέον, σύμφωνα με την κ. Ραπτάκη, οι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου(σ.σ. Κύπριοι ή ξένοι) ξεπερνούν το 60%.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι η ραγδαία ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού με διάφορα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων το καζίνο, η επέκταση του My Mall και το Limassol Greens, αναμένεται να συμβάλουν στην περεταίρω ανάπτυξη της επισκεψιμότητας του υδροπάρκου.

«Κατ’ ακρίβεια, το Fasouri Watermania Waterpark θα αποτελεί σημαντικό στοιχείο μίας νέας και ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής», υπογράμμισε η Νάγια Ραπτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι τo υδροπάρκο Fasouri Watemania Waterpark στη Λεμεσό ανήκει στον Όμιλο Λανίτη. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999 και το διαχειρίζεται η Lanitis Entertainment, η management εταιρεία του ομίλου που εξειδικεύεται στη διαχείριση σύνθετων χώρων εστίασης, εκδηλώσεων και αναψυχής.

Το υδροπάρκο εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση πέραν των 100,000 τετραγωνικών μέτρων στο Φασούρι, προσφέροντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και υπηρεσιών: 30 διαφορετικά παιχνίδια και νεροτσουλήθρες για όλες τις ηλικίες, από τη τσουλήθρα Καμικάζι για τους πιο τολμηρούς μέχρι τη μεγαλύτερη πισίνα κυμάτων στο νησί, και από τη τσουλήθρα σωλήνα “Aqua” μέχρι τον τεμπέλη-ποταμό.

Λειτουργούν επίσης επτά καφεστιατόρια, χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης –fish spa- και κατάστημα σουβενίρ.

  • Paphos Aphrodite Waterpark: Καλύτερη και από το 2019 η φετινή χρονιά

Άκρως ευχαριστημένο από την φετινή επισκεψιμότητα είναι το Paphos Aphrodite Waterpark.

O marketing manager του υδροπάρκου, Σωκράτης Κονιώτης, μιλώντας στο InBusinessNews, επισήμανε ότι οι επισκέπτες δεν είναι μόνο πολύ περισσότεροι από το 2021 και 2020, αλλά και από το 2019, που ήταν και η χρονιά ρεκόρ σε επισκέπτες.

Όπως υπέδειξε ο κ. Κονιώτης, οι Κύπριοι πηγαίνουν στο υδροπάρκο τα Σαββατοκύριακα και όχι τις καθημερινές. Όσον αφορά τους τουρίστες, οι περισσότεροι είναι από Αγγλία και Ισραήλ, με ποσοστά 70% και 10%, αντίστοιχα.

«Ωστόσο, το υδροπάρκο προσεγγίζει και τουρίστες από Πολωνία, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία», πρόσθεσε ο κ. Κονιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι το Paphos Aphrodite Waterpark είναι ένα θεματικό υδροπάρκο που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Κάτω Πάφου και λειτουργεί από το 2000. Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχονται είναι νεροτσουλίθρες, πισίνες, αλλά και διάφορα υδάτινα παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.

Διαθέτει διάφορους χώρους εστίασης, όπως εστιατόρια κινέζικης κουζίνας, fast food, παγωταρίες, καφετέριες και μπαρ.

Δειτε Επισης

Mall of Cyprus: Στρατηγικές αλλαγές, νέοι tenants και brands-Τέλος εποχής για K Cineplex
Κομισιόν: Νέος οδηγός για τα δικαιώματα επιβατών στα αεροπλάνα
Μουράτ Ζιάζικοφ: Οι παράγοντες του τουρισμού περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες
Άλμα στις τουριστικές αφίξεις κατά 21,3% τον Μάιο στην Ελλάδα
Περισσότερες κινεζικές πτήσεις προς Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι-Τα νέα δρομολόγια
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»
Γιώργος Ιωάννου: Ισχυρός και στέρεος πυλώνας της οικονομίας του τόπου ο κατασκευαστικός τομέας
Αρετή Βασιλαρά: H επένδυση της IPH Iakovos Photiades Group of Companies στο ανθρώπινο δυναμικό της
Η more.com στην οικογένεια χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Τράπεζα Κύπρου: Εφαρμόζει πρώτη τις άμεσες μεταφορές χρημάτων σε πραγματικό χρόνο