TROY: Προχωρά η μεγάλη ανάπτυξη στη Λάρνακα

Μία πολύπλευρη ανάπτυξη, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομενα στην κοινότητα της Πύλας και τη Λάρνακα, εξασφάλισε την έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής. Πρόκειται για το συγκρότημα τουριστικών θέρετρων (resort and spa) της εταιρείας Syniga Properties Limited.

Το TROY αποτελεί μέρος των γενικότερων σχεδιασμών και επενδύσεων που η NCH Capital Inc. ετοιμάζει στην περιοχή της Πύλας και ευρύτερα της Λάρνακας.

Όπως είχε γράψει το InBusinessNews, το TROY χρηματοδοτείται από άμεσες ξένες επενδύσεις που προέρχονται από έναν θεσμικό επενδυτή των ΗΠΑ, ο οποίος συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και ισραηλινούς οργανισμούς, με ειδίκευση στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων.

Διαβάστε ακόμα:

Στα καλύτερά της η βιομηχανία των waterparks στην Κύπρο

Fameline Technologies: Εξαγοράζει εταιρείες του ομίλου Schulte

Το προτεινόμενο έργο θα περιλαμβάνει κτηριακά συγκροτήματα (τύπου A, B και C).

 

Κτηριακό συγκρότημα τύπου Α

Το κτηριακό συγκρότημα τύπου Α θα περιλαμβάνει 10 κτήρια, ύψους 15,5 μέτρων το καθένα. Το κάθε κτήριο θα έχει τέσσερις ορόφους και ένα ισόγειο χώρο. Ο ισόγειος χώρος κάθε κτηρίου θα περιλαμβάνει καλυμμένο χώρο στάθμευσης, δωμάτιο ΑΗΚ και κλιμακοστάσιο. Ο καλυμμένος χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει δέκα θέσεις για τους ενοίκους, ενώ συνολικά οι θέσεις στάθμευσης στους καλυμμένους χώρους θα είναι 100.

Το εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου ανά κτήριο θα είναι 341,4 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν κάλυψης από τα δέκα κτήρια θα είναι 3,414 τ.μ.

 

 

 

Κτηριακό συγκρότημα τύπου Β

Το κτηριακό συγκρότημα τύπου Β θα περιλαμβάνει δύο κτήρια, ύψους 18,7 μέτρων το καθένα. Το κάθε κτήριο θα έχει πέντε ορόφους και ένα ισόγειο χώρο. Ο ισόγειος χώρος κάθε κτηρίου θα περιλαμβάνει δωμάτιο ΑΗΚ, κλιμακοστάσιο και εξωτερικό χώρο στάθμευσης. Ο εξωτερικός χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 23 χώρους στάθμευσης για τους ενοίκους, εκ των οποίων δυο χώροι θα είναι για ΑμΕΑ. Επίσης, ο χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει δύο χώρους στάθμευσης για επισκέπτες. Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης του συγκροτήματος τύπου Β θα είναι 50.

Το εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου ανά κτήριο θα είναι 982,8 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν κάλυψης από τα δύο κτήρια θα είναι 1,965,6 τ.μ.

 

Κτηριακό συγκρότημα τύπου C

Το κτηριακό συγκρότημα τύπου C θα περιλαμβάνει δύο κτήρια, τα οποία θα συνδέονται με διάδρομο κεντρικής εισόδου προς τον χώρο της ανάπτυξης (χώρο πρασίνου και κτηριακά συγκροτήματα τύπου Α και τύπου Β). Το κτίριο δυτικά της κεντρικής εισόδου θα είναι τριών ορόφων, ύψους 13,4 μέτρων και θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Το κτήριο ανατολικά της κεντρικής εισόδου θα είναι δύο ορόφων, ύψους 13,4 μέτρων και θα περιλαμβάνει δυο ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Τα δυο κτήρια θα συνδέονται με ενιαίο υπόγειο χώρο. Ο υπόγειος χώρος θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και θα περιλαμβάνει 30 θέσεις στάθμευσης. Επίσης στον χώρο στάθμευσης θα εγκατασταθεί το δωμάτιο της ΑΗΚ.

Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του ισόγειου χώρου του συγκροτήματος τύπου C θα είναι 870,9 τ.μ.

 

 

Εξωτερικός χώρος

Ο εξωτερικός χώρος της ανάπτυξης θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης με 147 θέσεις στάθμευσης. Επίσης, θα περιλαμβάνει πισίνα εμβαδού 1,425 τ.μ. Το βορειοανατολικό τμήμα της πισίνας θα σχηματίζει σιντριβάνι, το νερό του οποίου θα κατακρημνίζεται σε υπόγειο σιντριβάνι.

Περιμετρικά του σιντριβανιού, στον υπόγειο χώρο θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου και θα κατασκευαστεί κτηριακή υποδομή με μηχανοστάσιο, γραφείο, αποθήκη, κολυμβητήριο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, σπα και αποδυτήρια. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του υπόγειου χώρου του κτηρίου θα είναι 1,612,8 τ.μ. και το εμβαδόν του χώρου πρασίνου 2,803 τ.μ.

Δειτε Επισης

Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή