Powered by

Γιώργος Χρυσοχός: Τεράστια ζήτηση για εμπορικά ακίνητα

Πλούσιες επιλογές και χρυσές ευκαιρίες για ντόπιους και ξένους αγοραστές, ο  τομέας των επενδύσεων σε ακίνητα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της κυπριακής οικονομίας, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης. 

Yψηλά στις προτιμήσεις των πολυεθνικών και ξένων επιχειρηματικών στελεχών, η χώρα μας αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για τη δημιουργία διεθνών και περιφερειακών κεντρικών γραφείων.

Για το εν λόγω θέμα μίλησε ο Γιώργος Χρυσοχός, Director, Όμιλος Cyfield, στο πλαίσιο του 2ου Cyprus Investors Show, ο οποίος παρουσίασε τις επιλογές για επενδύσεις σε ακίνητα στην Κύπρο και τις αναμενόμενες αποδόσεις, καθώς επίσης και τα είδη των ακινήτων και τις περιοχές που προσφέρονται για επένδυση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Ομίλου, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται τεράστια ζήτηση και αύξηση στα εμπορικά ακίνητα. Στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 6% σε εμπορικές πόλεις όπως η Λεμεσός, είπε ενδεικτικά.

«Τα εμπορικά ακίνητα γίνονται ελκυστικά επειδή στην Κύπρο ζούμε συνθήκες πλήρους απασχόλησης», εξήγησε. «Ακόμη κι αν δουλέψαμε από σπίτι είναι αναγκαία μια βάση», πρόσθεσε.

Σημαντικό παράγοντα επιτυχίας διαδραματίζει και το γεγονός ότι εταιρείες προχωρούν σε δημιουργία headquartering στην Κύπρο, από Ουκρανία και άλλες χώρες. Επίσης, το κράτος επιδιώκει να στελεχώσει τους υπαλλήλους του σε πράσινα κτίρια. Αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν σε μεγάλη ζήτηση για γραφεία και με τη σειρά του σε αύξηση των ενοικίων.

Σταθερή ζήτηση σε ακίνητα σημειώνεται, σύμφωνα με τον ομιλητή, σε Λάρνακα και ιδιαίτερα Αμμόχωστο, όπου οι κάτοικοι αναζητούν εξοχικές κατοικίες.

Το πλεονέκτημα της Λευκωσίας είναι ότι δεν έχει μεγάλες αυξομειώσεις στις τιμές όπως στα παράλια, συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Οι διευκρινίσεις του Υπ. Γεωργίας για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από την πυρκαγιά-Στόχος η άμεση στήριξη
Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών