Powered by

Πλαφόν σε βασικά αγαθά, εάν κριθεί αναγκαίο

Προς αποφυγή των όποιων φαινομένων αισχροκέρδειας, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προχώρησε στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τις τιμές πετρελαιοειδών, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών 2020, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι αποφασίστηκε επίσης η συστηματική παρακολούθηση των μεταβολών των τιμών των βασικών καταναλωτικών αγαθών και η συνεχής διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, έτσι ώστε, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, να επιβληθεί πλαφόν στις χονδρικές και λιανικές τιμές.

Διαβάστε εδώ: Ν. Αναστασιάδης: Μελετούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης του επιχειρείν

«Επαναλαμβάνω, εάν κριθεί αναγκαίο», διευκρίνισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Επιπλέον, υπενθύμισε ο κ. Αναστασιάδης, κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τροποποιητικό νομοσχέδιο με το οποίο διευρύνεται το πεδίο εξουσιών της υπουργού και δίδεται η δυνατότητα καθορισμού ανώτατου περιθωρίου μικτού κέρδους.

Δειτε Επισης

Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων
Ο φόβος της επιβολής δασμών στην Ε.Ε. από τις ΗΠΑ και οι πικρές αλήθειες του Μάριο Ντράγκι...Μια βαρυσήμαντη παρέμβαση
Με απώλειες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ