Αν. Δημητρίου: Οικοδόμηση του μέλλοντος με την συμμετοχή των νέων

«Για την ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχικότητας για ανάδειξη των προβλημάτων και επίλυσή τους χρειάζεται να συγκεράσουμε ιδέες και απόψεις με τους θεσμούς», τόνισε μιλώντας στο Democracy Forum (Φόρουμ για τη Δημοκρατία), που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο στην παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής της χώρας, η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε η κ. Δημητρίου, οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον επιβάλλεται να περιλαμβάνει τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του πλανήτη μέσω της αειφόρου ανάπτυξης και ότι η παγκόσμια οικονομία είναι βιώσιμη.

«Ως Κοινοβούλιο στέλνουμε ηχηρό μήνυμα αναφορικά με την κατάληξη πολιτικών και δράσεων με επίκεντρο την υλοποίηση της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας. Έχουμε αργήσει πολύ και χρειάζεται να υπάρξουν άμεσα αποφάσεις, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήδη βιώνουμε τις συνέπειες της περιβαλλοντικής κρίσης», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Βουλής.

Παράλληλα, μίλησε για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιακή διακυβέρνηση, για να αναγνωρίσει ότι και το κυπριακό Κοινοβούλιο πρέπει να βελτιώσει τις διαδικασίες, καθώς, οι νέες τεχνολογίες προσδίδουν νέα προοπτική στη δημοκρατία, στην προσπάθειες για ένα πιο ανθρωποκεντρικό και πιο φιλικό προς τον πολίτη κράτος. «Παρέχοντας πρόσβαση στον πολίτη στον κοινοβουλευτικό έργο, προσπαθούμε να βελτιωθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ακολούθως η Πρόεδρος της Βουλής υπέδειξε πως εταίροι στην προσπάθεια είναι οι νέοι και οι νέες. «Για να οικοδομηθεί το μέλλον χρειάζονται συνέργειες. Οι νέοι και οι νέες μας οφείλουν, και εμείς πρέπει να βρούμε τους τρόπους, για να συμβάλλουν στα κοινά», σχολίασε για να διευκρινίσει ότι δεν ευθύνονται που δεν συμμετέχουν σε αυτά.

Η καλλιέργεια συνείδησης του σημερινού πολίτη είναι σημαντική, συμπλήρωσε, για να πει ακολούθως ότι ο ενεργός πολίτης κλείνει τα αυτιά του στα fake news που διασπείρουν ψεύδη και μίσος, ένα πολιτικό φαινόμενο των καιρών μας.

Στόχος του Democracy Forum είναι η διαμόρφωση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος διαλόγου και καινοτομίας σε σχέση με τη δημοκρατική διακυβέρνηση, προκειμένου να αναδειχθούν ιδέες και προτάσεις που ενδυναμώνουν τη συμμετοχική δημοκρατία και ενισχύουν τα θεμέλια των δημοκρατικών κοινωνιών.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά
ΙδΕΚ: Κουπόνια καινοτομίας-€10.000 ανά επιχείρηση με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους