Powered by

Κέρδη στην Ασία με οδηγό τον Nikkei 225 στο +2%

​​​​​​​Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις σημαντικών οικονομικών στοιχείων αυτή την εβδομάδα. 

Ειδικότερα, η Κίνα πρόκειται να ανακοινώσει την Τρίτη τον μεταποιητικό PMI μεταποίησης για τον Μάιο, με την αγορά να προσβλέπει σε ενδείξεις σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στην ηπεριωτική χώρα για περιορισμό της πανδημίας. 

"Αυτή την εβδομάδα, παρακολουθήστε τους δείκτες PMI, ειδικά από την Κίνα, οι οποίοι μπορεί να δείξουν ήπια ανάκαμψη από την ύφεση του Απριλίου, αλλά να παραμείνουν σε περιοχή συρρίκνωσης", τόνισαν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της OCBC Treasury Research. Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, σήμερα ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιαπωνίας Κουρόντα και ο πρωθυπουργός Κισίντα δήλωσαν ότι η χώρα είναι πιθανό να συνεχίσει την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική παρά τις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές.

"Η ΒοJ θα στηρίξει την οικονομία, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης από την πανδημία, συνεχίζοντας υπομονετικά την δυναμική νομισματική χαλάρωση", ανέφερε ο Κουρόντα μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το επενδυτικό κλίμα στην Ασία ενισχύθηκε και από τη χαλάρωση των μέτρων κατά της covid-19 στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το κλίμα, στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 οδηγεί τα κέρδη με "άλμα" 2,1%, με τον τίτλο της εταιρείας κατασκευής ρομπότ Fanuc να ενισχύεται άνω του 4%. Ο δείκτης Topix κερδίζει 1,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng προσθέτει 1,87%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,3% και ο Shenzhen σκαρφαλώνει κατά 0,7%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi προσθέτει 1,19%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κερδίζει 1,29%.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται με κέρδη 1,65%.

 

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός