powered by

Χάρης Πίστος: Οι επαγγελματικές υπηρεσίες έδειξαν ανθεκτικότητα

Το μήνυμα ότι ναι μεν υπήρξαν προκλήσεις που κλόνισαν τον κλάδο, ωστόσο ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών κατάφερε να βρει λύσεις και νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, έστειλε από το βήμα του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικών Υπηρεσιών, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Τραπεζικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, Χάρης Πίστος.

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο κ. Πίστος προέβη σε σύντομη ανασκόπηση των οικονομικών κρίσεων που βίωσε η χώρα, καταλήγοντας στην κρίση της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που κλήθηκαν να λάβουν τα κράτη.

Ο κ. Πίστος κάλεσε τους συναρμόδιους φορείς να δουν τις νέες ευκαιρίες, εκτιμώντας παράλληλα ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό. «Ο τομέας έδειξε ανθεκτικότητα, κάτι που αναγνώρισε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της Κύπρο», είπε, στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δουλέψουμε με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου για την Κύπρο».

Στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικών Υπηρεσιών, το οποίο έχει καταστεί θεσμός, ανώτερα στελέχη από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο και εξέχοντες ομιλητές από το εξωτερικό συζητούν το μέλλον του τομέα και σκιαγραφούν το νέο όραμα για τον κλάδο.

Δειτε Επισης

Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Jean Bouquot (IFAC): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας η Κύπρος-Αναγνώριση συμβολής του ΣΕΛΚ από την Αννίτα
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
ΑνΑΔ: Πολυεπιχειρησιακά προγράμματα κατάρτισης με δαπάνη €33,5 εκ.-Αφορούν όλους τους τομείς της οικονομίας
Τίμησε τους Ελλαδίτες που υπηρέτησαν στην Κύπρο η ΕΤΥΚ-Αποκαλυπτήρια Μνημείου στην Κεραμωτή Καβάλας
BPW Cyprus: Δυναμική παρουσία στο συνέδριο της BPW Europe στη Μάλτα
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad