Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Myles Thompson: Νέο περιβάλλον για τις επαγγελματικές υπηρεσίες

Η κρίση στην Ουκρανία και η επίδρασή της στο πεδίο των λογιστών βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Myles Thompson, προέδρου του Accountancy Europe, κατά το 7ο Συνέδριο Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο κ. Thompson προέβη σε επισκόπηση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία για το επάγγελμα του ελεγκτή, τονίζοντας πως οι επαγγελματίες πρέπει να γνωρίζουν καλά τους πελάτες τους και να έχουν πλήρη εικόνα των όσων επωφελούνται στην εταιρεία και κατά πόσο βρίσκονται σε λίστες κυρώσεων.

«Άρα», υπογράμμισε, «το κλειδί για όσους εργάζονται στον τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών είναι το να καταλάβουν περισσότερα και να ξέρουν τη δομή της εταιρείας». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην έρευνα που θα εντοπίσει κατά πόσο η εταιρεία που ελέγχουν έχει πελάτες ή συνεργασίες στη Ρωσία κτλ.

Σε πρακτικό επίπεδο, ο κ. Thompson είπε ότι από την 31η Δεκεμβρίου του 2021 υπήρξαν σημαντικές επιδράσεις στον τομέα για τις εταιρείες, μεταξύ των οποίων περαιτέρω γνωστοποιήσεις στην έκθεση διαχείρισης, ενώ ενημέρωσε τους συνέδρους ότι αναμένονται νέες, σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο κλάδος από 2022 και μετά. 

Το σημαντικότερο στοιχείο που παρέθεσε και που αφορά στο μέλλον του τομέα είναι, σύμφωνα με τον κ. Thompson, η δυνατότητα του ελεγκτή να αποκτήσει επαρκή και κατάλληλα ελεγκτικά τεκμήρια για πολλαπλά στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων, ιδιαίτερα όταν αυτά σχετίζονται με τη Ρωσία.

Δειτε Επισης

Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους
Η Lidl Κύπρου στηρίζει την Κύπρο του μέλλοντος
Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μνημόνιο συνεργασίας με Υπουργείο Άμυνας
Επιχειρηματική αποστολή και φόρουμ ΚΕΒΕ στην Αυστρία
Στο Ντουμπάι η Μαρίνα Χατζημανώλη-Συμμετέχει σε συνέδριο για θέματα ναυτιλίας
Το City of Dreams Mediterranean υποδέχθηκε την εορταστική περίοδο σε μια μαγευτική εκδήλωση
Lidl, Murex, Exness: Πολύτιμες εισηγήσεις και συμβουλές σε όσους αναζητούν εργασία(vid)