Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Moneyval: Το ξεκάθαρο μήνυμα στις επαγγελματικές υπηρεσίες της Κύπρου

Άκρως ενδιαφέροντα ήταν τα όσα κατέθεσε η Elżbieta Frankow-Jaśkiewicz, Επικεφαλής  της Επιτροπής MONEYVAL του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώπιον του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικών Υπηρεσιών.

Η επικεφαλής της Επιτροπής μίλησε για την επανάσταση και εφαρμογή των διεθνών προτύπων για πάταξη του ξεπλύματος χρήματος, στο πεδίο των επαγγελματικών υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια του 7ου Συνεδρίου Επαγγελματικών Υπηρεσιών, η Jaśkiewicz προέβη σε ανασκόπηση των πρόσφατων και προγραμματισμένων τροποποιήσεων των προτύπων της FATF σχετικά με τα DNFBP, καθώς και σε ανάλυση των καλών πρακτικών.

Σχετικά με την Κύπρο, το μήνυμα της επικεφαλής ήταν ξεκάθαρο: Οι επαγγελματικές υπηρεσίες να αξιοποιήσετε τον χρόνο που έχετε για περαιτέρω βελτίωση της κατανόησης των διεθνών προτύπων με σκοπό τη συμμόρφωση σε αυτά.

Νωρίτερα, κατά την ομιλία της, ενημέρωσε ότι η Επιτροπή έχει δώσει μεγάλη έμφαση στις επαγγελματικές υπηρεσίες. Όπως είπε, τα τελευταία δύο χρόνια Επιτροπή και βιομηχανία δουλεύουν στενά για την ενίσχυση των διεθνών προτύπων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών εφαρμόζονται προγράμματα κατά του ξεπλύματος τα οποία βοηθούν τα στελέχη του κλάδου να ενημερωθούν καλύτερα για το ζήτημα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έδωσε αυτό της παρότρυνσης των επαγγελματιών να γνωρίσουν και άλλα μέλη ενός οργανισμού που ανήκουν, είτε σε  ίδιες ή άλλες δικαιοδοσίες με θετικά αποτελέσματα.

Μέσω των ενεργειών MONEYVAL υπήρξαν και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών ήταν σε θέση να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις και περιστατικά money laundering.

Δειτε Επισης

Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα
ΕΜΕΛ: Κανονικά από Δευτέρα τα μαθητικά δρομολόγια
St Intertrust: Στήριγμα των επιχειρήσεων στην πορεία προς ανάπτυξή τους