Ανεβάζουν πληρότητες, βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ οι ξενοδόχοι

Με δεδομένο το πισωγύρισμα που επιφέρει για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου η απώλεια της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς ενόψει της νέας σαιζόν στην οποία έχουμε ήδη εισέλθει, ενθαρρυντικά είναι υπό τις περιστάσεις τα μηνύματα που οι ξενοδόχοι λαμβάνουν για το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, μολονότι το κενό που δημιουργείται θεωρείται αδύνατο να καλυφθεί στο σύνολό του, οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού βλέπουν σιγά-σιγά τις πληρότητες τους να ανεβαίνουν, όχι βεβαίως στα επίπεδα που θα ήθελαν και που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ανέμεναν.

Διαβάστε ακόμα: 

Στη διαχείριση της IMH o SUPER FM

Το άλμα της βενζίνης-Τέσσερα σεντ πάνω κάθε εβδομάδα (πίνακες)

Δρ. Β. Δρακονάκης: Η ίδρυση και η ραγδαία ανάπτυξη της AmaDemac

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων(ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, οι κρατήσεις συνεχίζονται από αγορές όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία η Φιλανδία, η Σουηδία και άλλες.

«Συνεχίζουν να γίνονται οι κρατήσεις, όχι στα επίπεδα του 2019, αλλά υπάρχει μια θετική τάση. Ευελπιστούμε να δούμε τις πληρότητες να αυξάνονται», σημείωσε, για να υποδείξει ωστόσο ότι γενικότερα το κενό είναι δυσαναπλήρωτο και να εκφράσει την ελπίδα πως έστω και ένα 30% του χαμένου εδάφους θα μπορέσει να καλυφθεί.

«Αλλάζουν τα δεδομένα μέρα με την μέρα, τα αξιολογούμε επί καθημερινής βάσεως. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την πορεία του καλοκαιριού. Είναι ευμετάβλητη κατάσταση και η τουριστική βιομηχανία επηρεάζεται από κάθε γεωπολιτική εξέλιξη και την πανδημία, όπως αποδείχθηκε», επισήμανε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, ξενοδοχεία τα οποία εργάζονταν έχοντας ως βάση τη ρωσική αγορά, βρίσκονται αντιμέτωπα με το δίλημμα κατά πόσο τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα λειτουργήσουν ή όχι.

«Ένας πολύ μικρός αριθμός ξενοδοχείων κάνει κάποιες σκέψεις, ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έστω και λίγο», υπογράμμισε ο Φιλόκυπρος  Ρουσουνίδης.

Σημειώνεται πως οι πληρότητες των ξενοδοχείων κατά την παρούσα περίοδο κυμαίνονται γύρω στο 50%-55% στην Πάφο, στο 30% στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και στο 35% στη Λεμεσό. Πρόκειται για ποσοστά σαφώς χαμηλότερα συγκριτικά με αυτά που θα ήταν υπό κανονικές συνθήκες, οπόταν και για την εποχή θα βρίσκονταν παγκύπρια περί το 70%.

Δειτε Επισης

Bean Bar: Νέο κατάστημα στην Κολωνακίου στη Λεμεσό
Prodea: Αποκτά τον έλεγχο Parklane, Aphrodite Hills και The Landmark Nicosia
Cali Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Louis Hotels για ενήλικες (photos)
Κ. Κουμής: Έκδηλη πλέον η ανάγκη για μόνο στοχευμένες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού
H Emirates αναδείχθηκε κορυφαία εταιρεία μεταφορών & logistics για το 2023
IATA: Ιστορικό ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές το 2024
Cyprus Airways: Ξεκινά πτήσεις προς Βρυξέλλες-Όλες οι πληροφορίες
Συγκρατημένη αισιοδοξία Υφυπουργού Τουρισμού και ACTA για 2024
Βασίλης Σταματάρης: Παραδίδω στον επόμενο Πρόεδρο ένα ACTA πιο ισχυρό
Το χριστουγεννιάτικο χωριό στη Μαρίνα Αγίας Νάπας επιστρέφει πιο γιορτινό από ποτέ