Εύσημα ΕΤΥΚ στην Τράπεζα Κύπρου με αιχμές για Ελληνική

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου για το 1ο τρίμηνο του 2022, τα οποία η τράπεζα ανακοίνωσε την Πέμπτη, εκφράζει η ΕΤΥΚ.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιο που κυκλοφόρησε σήμερα, μέσα από τα αποτελέσματα αναδεικνύονται πεντακάθαρα κάποια συμπεράσματα, με τη συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων να αφήνει την ίδια ώρα σαφέσταστες αιχμές για την διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας. 

Διαβάστε εδώ: Έτσι θα διασφαλιστεί η εργασιακή ειρήνη στην Ελληνική 

Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ αναφέρει ως συμπεράσμα τα εξής: 

1. Υποχρεωτικά πρέπει ο κάθε ένας να δώσει τα συγχαρητήρια στη Διοίκηση της Τράπεζας, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στελέχη, αλλά ιδιαίτερα στον Πρόεδρο της Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Π. Νικολάου.

2. Η αξιοποίηση στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, του κ. Π. Νικολάου, μέσα από τα σπλάχνα της Τράπεζας, γνώστη του τραπεζικού περιβάλλοντος της Κύπρου και ιδιαίτερα του Χρηματοπιστωτικού χώρου, υπήρξε ευεργετική για την Τράπεζα.

3. Η επαναφορά στα κέρδη με προοπτική διανομής μερίσματος από το 2023, ιδιαίτερα μέσα από συνετή και ώριμη διαχείριση, χωρίς τυμπανοκρουσίες αυτοπροβολής αλλά και χωρίς τύμπανα «πολέμου» για το προσωπικό της Τράπεζας είναι άξια λόγου και σεβασμού.

4. Η Τράπεζα Κύπρου μελετά σύντομα να προχωρήσει σε μείωση του κόστους προσωπικού με ενεργοποίηση Σχεδίου Εθελοντικής Αφυπηρέτησης. Ήδη με αυτή τη διαδικασία και σε συνεργασία με την ηγεσία της ΕΤΥΚ, τα τελευταία χρόνια μπόρεσε να περιορίσει το κόστος προσωπικού κατά 50%.

5. Η αύξηση των δανείων, που κατά συνέπεια αυξάνουν τα έσοδα, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και η Διοίκηση του κ. Π. Νικολάου και των συνεργατών του πέτυχε να τα αυξήσει σε ύψη ρεκόρ. Άλλες Διοικήσεις γιατί δεν το πέτυχαν;

6. Τα πιο πάνω γεγονότα είναι πρέπον άλλες ανίσχυρες Διοικήσεις να τα έχουν ως πρότυπο σωστής διαχείρισης.

«Τα σχόλια είναι περιττά, ο κάθε ένας μπορεί να αξιολογήσει σωστά ποιοι είναι προσγειωμένοι και σωστοί και ποιοι είναι εκτός πραγματικότητας και προκαλούν με σπασμωδικές κινήσεις», καταλήγει στην εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ. 

Δειτε Επισης

Χριστιάνα Ερωτοκρίτου: Έκλεισε μια ανοιχτή πληγή δέκα ετών για τις εκποιήσεις
H αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Tο ψηφιακό τοπίο των τραπεζών: Τα μυστικά των πρωταγωνιστών για επιτυχή μετασχηματισμό
Προχωρά με τον διορισμό Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο Πρόεδρος-«Δύο-τρία πρόσωπα στο μυαλό μου»
Μειώθηκε στο 17% από 30% ο συντελεστής έκτακτης εισφοράς για άμυνα επί τόκων
Ν. Χριστοδουλίδης: Σταθμός για τη δημοσιονομική σταθερότητα η έγκριση της δέσμης μέτρων για τα ΜΕΔ
Όσα ψήφισε η Βουλή για τις εκποιήσεις και οι τοποθετήσεις κομμάτων και βουλευτών
Πέρασε το κυβερνητικό πακέτο για τις εκποιήσεις-Σε νέα βάση το νομοθετικό πλαίσιο
Εκποιήσεις: Εκτός συζήτησης η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ, κανονικά τα τέσσερα νομοθετήματα
Eλεύθεριος Βλαχογιάννης: Ανοδική πορεία στις συνέργειες τραπεζών