Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου, μετά το ράλι της Δευτέρας

Σταθεροποιητικά κινούνται την Τρίτη οι τιμές πετρελαίου μετά τη σημαντική αύξηση που σημείωσαν τη Δευτέρα, αγγίζοντας το επίπεδο των $114, λόγω των εκτιμήσεων ότι θα αυξηθεί η ζήτηση πετρελαίου μετά τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Σαγκάη.

Η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ σημειώνει οριακή αύξηση 0,31%, στα $114,6 το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Μαρτίου, ενώ το αμερικανικό αργό WTI ενισχύεται κατά 0,15%, στα $114,34 το βαρέλι.

Στην αύξηση των τιμών πετρελαίου συνέβαλε το γεγονός ότι οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι από την 1η Ιουνίου θα αρθεί η απαγόρευση διακίνησης των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Σαγκάη.

Τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι στην Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η ζήτηση πετρελαίου μειώθηκε κατά 11% τον Απρίλιο λόγω του λοκντάουν στην Σαγκάη.  

Επίσης, στην ενίσχυση των τιμών η αισιοδοξία ότι η ΕΕ θα καταλήξει σε συμφωνία, μετά την άρνηση της Ουγγαρίας, για επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Στο μεταξύ, σημαντική αύξηση κατά 1,92% καταγράφει η τιμή του αμερικανικού φυσικού αερίου που βρίσκεται $8,10 ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu), λόγω των προοπτικών που υπάρχουν για αύξηση της παραγωγής του αμερικανικού LNG εν μέσω περιορισμένης προσφοράς και ζήτησης από την Ευρώπη. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Παγώνουν περιουσιακά στοιχεία ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ρωσία-Ανάμεσά τους Deutsche Bank, Commerzbank και UniCredit
ΗΠΑ: Άνοδος στις τιμές εισαγωγών τον Απρίλιο-Τριπλάσια από τις προβλέψεις
Λορέτα Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα
Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία
Μικρές απώλειες για τον χρυσό-Ενισχύεται το δολάριο
Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq με «αέρα» από τον πληθωρισμό
Στο 3,4% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Προς νέα υψηλά κινείται η Wall Street μετά τον πληθωρισμό
Χρυσός: Νέα κέρδη με το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Κομισιόν για Ευρωζώνη: Προς ήπια προσγείωση η οικονομία-Καμπανάκι Τζεντιλόνι για δημόσιο χρέος