Powered by

Farah Shammas: Πρέπει να ξανοιχτούμε σε νέες τουριστικές αγορές

Τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ουκρανία στην τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ανέλυσε στο InBusiness TV η Managing Director του St. Raphael Resort & Marina, Farah Shammas.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Shammas ανέφερε ότι οι επιπτώσεις είναι τεράστιες, καθώς η Κύπρος στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στις τουριστικές αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Ν. Νικολαΐδης: Αγωνιούμε για το μέλλον ρωσικών εταιρειών στη Λεμεσό

Έτσι θα γίνει το διεθνούς φήμης πεντάστερο ξενοδοχείο της Λεμεσού

Ωστόσο, υπέδειξε ότι ο κλάδος πρέπει να επιδείξει δημιουργικότητα και προνοητικότητα για να εμπλουτίσει άμεσα τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν.

Μία σεζόν που, όπως παραδέχθηκε, αναμενόταν με ανυπομονησία, ειδικά μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας.

«Να προσελκύσουμε νέες αγορές»

Στη δήλωσή της, η Farah Shammas στάθηκε στη θετική πλευρά, λέγοντας ότι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτήν τη βιομηχανία, αρέσκονται στις προκλήσεις.

«Καμία μέρα και κανένας χρόνος δεν είναι ίδια με τα προηγούμενα. Συνεπώς, εμείς που δραστηριοποιούμαστε σε αυτού του είδους τη βιομηχανία, αρεσκόμαστε στις προκλήσεις και πρέπει να εργαστούμε σκληρά σ’ αυτήν την δύσκολη κατάσταση».

Θα πρέπει επίσης, επεσήμανε, να εστιάσουμε στις υπηρεσίες μας και τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές που παρέχουμε στην Κύπρο.

Κλείνοντας, η κ. Shammas υπέδειξε ότι θα πρέπει να προσελκύσουμε όσο το δυνατό περισσότερους τουρίστες από τις παραδοσιακές αγορές, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Ισραήλ και οι αραβικές χώρες, αλλά παράλληλα να ξανοιχτούμε σε νέες αγορές, όπως οι σκανδιναβικές χώρες και οι χώρες της Ανατολής.

Δειτε Επισης

Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Νορβηγία: Εισάγει τουριστικό φόρο 3% στα καταλύματα για αντιμετώπιση του υπερτουρισμού
Πέφτουν οι υπογραφές για την μεταστέγαση του Γραφείου Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Κ. Φυτιρής: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί