Powered by

Mercedes-Benz: Αυξήθηκαν τα κέρδη, επιβεβαίωσε τους στόχους για το έτος

Η Mercedes-Benz Group επιβεβαίωσε τους στόχους για το έτος και τόνισε πως τα έσοδα και τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής premium αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 3,49 δισ. Ευρώ έναντι των 3,40 δισ. Ευρώ ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 34.86 δισ. Ευρώ από τα 32.88 δισ. Ευρώ.

Τα προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ διαμορφώθηκαν στα 5,30 δισ. Ευρώ για το τρίμηνο σε σχέση με τα 4,44 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Στις δραστηριότητες αυτοκινήτου της εταιρείας, οι προσαρμοσμένες αποδόσεις των πωλήσεων διαμορφώθηκαν στο 16,4%.

Τα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία αφορούν στις συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ενισχύθηκαν συνολικά από την τιμολόγηση, με έμφαση στα premium οχήματα και την αποδοτικότητα κόστους.

"Τα κέρδη επηρεάστηκαν από το ποσό των 918 εκατ. Ευρώ που προέκυψε από την πώληση των καναδικών δραστηριοτήτων λιανικής και την μερική πώληση του MB Grand Prix, σχεδόν αντισταθμίζοντας τα 709 εκατ. Ευρώ σε δαπάνες αναφορικά με τις προσαρμογές βιομηχανικές επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία και 281 εκατ. Ευρώ σε δαπάνες αναφορικά με τα diesel”, πρόσθεσε.

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε τους στόχους για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες το 2022, οι οποίες περιλαμβάνουν τα έσοδα του ομίλου ελαφρώς υψηλότερα από το προηγούμενο έτος και τα ΕΒΙΤ αντίστοιχα με το προηγούμενο έτος.

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026