Έτσι θα μοιάζει ο Πεδιαίος από Λακατάμια μέχρι κέντρο Λευκωσίας(pics)
07:00 - 11 Απριλίου 2022
Αναπλάθεται ο Πεδιαίος, από την Λακατάμια μέχρι το κέντρο της Λευκωσίας, καθώς συμπεριλαμβάνεται μέσα στα πέντε έργα του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ).
Συγκεκριμένα, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) 2021-2030 που υπέβαλαν οι Δήμοι της Αστικής Περιοχής Λευκωσίας έλαβε την πρώτη θέση με ποσό ύψους €31 εκατ. Ειδικότερα, το έργο αφορά τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμιας, Αγλαντζιάς, Έγκωμης και Αγίου Δομετίου.
Διαβάστε ακόμα:
Κρύο πιάτο για την εστίαση οι νέες χαλαρώσεις-Αχώνευτο το safepass
Κατασκευές: Αλλάζουν την φόρμουλα αυξομειώσεων για δημόσια έργα
Γνωστή αλυσίδα εστίασης επεκτείνεται και ανοίγει στο Mall of Cyprus
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στις προτεραιότητες της Α’ Φάσης βρίσκονται η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία, υποδομές και συστήματα έξυπνης πόλης, οι παρεμβάσεις στον Πεδιαίο ποταμό, καθώς και δράσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.
Η σελίδα Nicosia First, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα εικόνες για το πώς θα είναι η ανάπλαση του Πεδιαίου.
Τι είναι η Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη (ΟΧΑ);
Η Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΧΑ) αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγχρηματοδότηση έργων χωρικής ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) 2021-2027.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, η συνεργασία των Δήμων της Αστικής Περιοχής Λευκωσίας εργάστηκε άοκνα και πέτυχε την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης και τεκμηριωμένης πρότασης, που στόχος της είναι η αντιμετώπιση συγκεκριμένων προκλήσεων ή/και προβλημάτων με συνολικό τρόπο. Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν οι σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες των Δήμων της συνεργασίας, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να μεγιστοποιηθούν με βάση ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού.
Στους στόχους της χωρικής στρατηγικής της περιοχής συμπεριλήφθηκαν κατ’ ελάχιστον η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και η απασχόληση, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, καθώς και η διατήρηση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, με βάση την αειφόρο προσέγγιση της αναπτυξιακής διαδικασίας.