Powered by

Amazon: Kαλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη χάρη στη Rivian

Κέρδη ύψους 14,3 δισ. δολαρίων ή 27,75 δολάρια ανά μετοχή στο δ' τρίμηνο ανακοίνωσε η Amazon, που είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και εντυπωσιακά καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη 3,61 δολ. ανά μετοχή. Σε αυτά περιλαμβάνονται κέρδη προ φόρων ύψους 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη συμμετοχή του Ομίλου στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian Automotive.

Τα έσοδα του δ' τριμήνου αυξήθηκαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 137,4 δισ. δολαρίων από 125,56 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ωστόσο οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 137,68 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη FactSet.

Η Amazon Web Services παραμένει οδηγός για τα κέρδη της εταιρείας. Η Amazon ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη για την AWS ύψους 5,29 δισ. δολαρίων σε έσοδα 17,78 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν λειτουργικά κέρδη 4,84 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις 17,38 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την FactSet.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon είχε πολύ περισσότερα έσοδα, αλλά ήταν ζημιογόνος, ειδικά εκτός ΗΠΑ. Η Amazon ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες ύψους 206 εκατ. δολαρίων σε πωλήσεις 82,36 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ και λειτουργικές ζημίες 1,63 δισ. δολαρίων σε πωλήσεις 37,27 δισ. δολαρίων διεθνώς κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τα στελέχη της Amazon προβλέπουν ότι οι πωλήσεις του α΄ τριμήνου 2022 θα είναι κατώτερες των εκτιμήσεων της Wall Street, καθώς οι διαταραχές στην αγορά εργασίας και την εφοδιαστική αλυσίδα επιβαρύνουν τον "κολοσσό" του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία "βλέπει" καθαρές πωλήσεις μεταξύ 112 και 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αύξηση μεταξύ 3% και 8%, ενώ οι αναλυτές αναμένουν 120,04 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία IBES της Refinitiv. 

Ακόμα, η διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε να αυξήσει τη συνδρομή για τη μηνιαία συνδρομητική πλατφόρμα Amazon Prime στις ΗΠΑ, στα 14,99 δολάρια από 12,99 δολάρια. Η ετήσια συνδρομή για το Amazon Prime στους Αμερικανούς συνδρομητές αυξάνεται στα 139 δολάρια έναντι 119 δολαρίων.

Η μετοχή της Amazon σημειώνει άλμα 17% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία έκλεισε με απώλειες 7,8% στα 2.776,91 δολάρια. Τους τελευταίους τρεις μήνες ο τίτλος της Amazon υποχωρεί κατά 17%.

Δειτε Επισης

Πού τοποθέτησαν τα λεφτά τους οι Έλληνες το 2023-Aύξηση περιουσίας 7,4%
Κίνα: Τα νέα μέτρα για τόνωση της οικονομίας
Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο