Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

CODING OUR FUTURE-Νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για σχολεία

Μετά την επιτυχία των περσινών σεμιναρίων και λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα που δεν ευνοεί τις δια ζώσης συναντήσεις, η δυναμική ομάδα του CODING OUR FUTURE  (COF) επιστρέφει με μια νέα σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων. 

Τα σεμινάρια κώδικα και τεχνολογίας COF προσφέρονται δωρεάν, σε σχολικό χρόνο, για μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η πρώτη φάση διεξαγωγής σεμιναρίων για το 2022 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από 7 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Απριλίου και περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Μάθε κώδικα - Γίνε Υπερήρωας

Α'-ΣΤ' Δημοτικού

Κερδισε μάχες μαθαίνοντας Κώδικα

Δ'-ΣΤ' Δημοτικού

Δημιούργησε το δικό σου ψηφιακό παιχνίδι

Δ'-ΣΤ' Δημοτικού

Αλγοριθμική Σκέψη - BEBRAS

Δ' Δημοτικού - Γ' γυμνασίου

 

Κρατήστε θέση για την τάξη σας!

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα www.codingourfuture.org μπορείτε να δείτε περιγραφή για κάθε δραστηριότητα και ποιες ημέρες/ώρες είναι διαθέσιμες για κράτηση. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να κρατήσουν θέση για την τάξη τους θα πρέπει να εγγραφούν στην ιστοσελίδα, η οποία ανανεώνεται διαρκώς με νέες δραστηριότητες. Αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες  αργότερα, το πρόγραμμα πιθανόν να περιλαμβάνει και επισκέψεις εκπαιδευτών στα σχολεία.  

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση των διαδικτυακών σεμιναρίων απαιτείται η στήριξη και εμπλοκή του/της εκπαιδευτικού που θα κάνει την κράτηση, μια συσκευή (ταμπλέτα ή ηλεκτρονικός υπολογιστής) για κάθε μαθητή/μαθήτρια, ένας υπολογιστής συνδεδεμένος με προβολέα και σύνδεση όλων των συσκευών στο διαδίκτυο.  

Για πληροφορίες αποταθείτε στον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) κα Χριστίνα Παπαμιλτιάδου c_papamiltiadou@ccs.org.cy & 22460680.

 

Λίγα λόγια για το CODING OUR FUTURE

Το Coding Our Future είναι μια εθελοντική πρωτοβουλία του Cyprus Computer Society (www.ccs.org.cy ) που συνδιοργανώνεται με το Mathisis.org σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, με χορηγούς την Oracle Academy και υποστηρικτές το Παράρτημα Κύπρου του IET (Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας), την εταιρία CYRIC και την Ακαδημία Ρομποτικής Frederick.

Αποτελεί σειρά δωρεάν εκδηλώσεων με στόχο την προώθηση δεξιοτήτων πληροφορικής, κώδικα και ρομποτικής για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που διοργανώνονται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, της Εβδομάδας Ρομποτικής, της Ώρας Κώδικα και της All Digital Week. 

Η κύρια δράση του COF είναι τα μαθήματα που προσφέρονται σε σχολικό χρόνο. Από το 2016 μέχρι σήμερα πάνω από 10000 μαθητές παγκύπρια έχουν παρακολουθήσει  μαθήματα  ακόμα και αστρονομίας. Τα μαθήματα υλοποιήθηκαν είτε σε τοποθεσίες που οι μαθητές επισκέφτηκαν με την τάξη τους όπως ήταν Πολυκέντρο Νεολαίας του ΟΝΕΚ είτε στο σχολείο που οι εκπαιδευτές του προγράμματος επισκέφτηκαν με τον εξοπλισμό τους. Λόγω της πανδημίας, το πρόγραμμα απέκτησε και ψηφιακή μορφή, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα επανέλθουμε στις δράσεις με φυσική παρουσία.

Δειτε Επισης

Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
Με επίκεντρο το παιδί, η ΕΚΟ Κύπρου χαρίζει και φέτος μία «Ζεστή Αγκαλιά»
Επανεκλέγηκε Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ ο Παναγιώτης Ζαφείρης
Μεγάλης σημασίας συζήτηση για Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα
Soft Skills Bootcamp: Το πρώτο Bootcamp για ανάπτυξη δεξιοτήτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
Με νέες ανατρεπτικές εμπειρίες πλαισίωσε και το φετινό Audi & Wine η Innovation Leo Burnett
Στην Κύπρο ο διεθνώς διακεκριμένος ψυχολόγος Emeritus Professor Les Greenberg από τον Καναδά
Άνοιξε τις πύλες του το Cyprus Job Fair: Εκατοντάδες οι επισκέπτες κατά την 1η μέρα διεξαγωγής
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Η πιο παράδοξη μαγική περιπέτεια ξεκινά στο Paradox Museum Limassol