Powered by

Στο Υπουργικο το ειδικό πρωτόκολλο για τα κέντρα διασκέδασης

Το ειδικό πρωτόκολλο για τα κέντρα διασκέδασης που συζητήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (ΣΕΕ) τυγχάνει επεξεργασίας από το Υπουργείο Υγείας σε συνεννόηση με τα μέλη της ΣΕΕ και θα τεθεί και ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση, σημείωσε, είναι έτσι ώστε όταν τεθεί σε εφαρμογή, ενδεχομένως να τεθεί μαζί με το πλάνο αναπροσαρμογής, το οποίο συζητούμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Αναφερόμενο στο πλάνο αναπροσαρμογής των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι θα υπάρχουν «κατηγοροποιήσεις υψηλής επικινδυνότητας, μέσης επικινδυνότητας και χαμηλής επικινδυνότητας. Θα υπάρχουν τα υποστατικά ανάλογα με την επικινδυνότητα τους ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για να εισέλθουν σε αυτά τα υποστατικά, για άτομα με ιστορικό εμβολιασμού και χωρίς ιστορικό εμβολιασμού», ανέφερε.

Στην παρούσα φάση, είπε, συνεχίζουν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα, δηλαδή η απαγόρευση του χορού, όριο 250 ατόμων σε χώρους εστίασης και διασκέδασης ενώ τα άτομα τα οποία έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις εμβολίου, αν επισκεφθούν ένα κέντρο διασκέδασης, χρειάζεται να επιδείξουν rapid test ισχύος 24 ωρών, ενώ με τα άτομα με ενισχυτική δόση εμβολίου αν επισκεφθούν κέντρο διασκέδασης, δεν χρειάζεται να δείξουν οποιαδήποτε εξέταση.

Ο κ. Αθανασίου υπενθύμισε ότι από την προηγούμενη Δευτέρα τα άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού ή που δεν ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίζουν rapid test ισχύος 24 ωρών.

Δειτε Επισης

Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%
Στις 13.524 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ανδρέας Αντωνιάδης: Προσπάθειες Γενικού Λογιστηρίου για αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής παιδείας
Γόνιμη και επικοδομητική συνάντηση ΕΒΕ Αμμοχώστου με Κωνσταντίνο Ιωάννου-Iκανοποίηση για την ανταπόκριση του Υπουργού
Κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ινδίας: Δέσμευση επέκτασης οικονομικών δεσμών μέσω αύξησης εμπορίου και επενδύσεων
Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
«Η Κύπρος αποτελεί την πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη-Θα εργαστούμε για ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.-Ινδίας»
Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία του ΕΟΑ Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη
Επενδυτικές σχέσεις σε άλλη διάσταση...Μεγαλώνει η παρουσία ινδικών εταιρειών, φέρνει και στην Κύπρο το UPI η Eurobank