Powered by

ΔΝΤ: Εξετάζει την εκταμίευση δανείων 700 εκατ. δολ. στην Ουκρανία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια εικονική αποστολή στην Ουκρανία, η οποία, εάν πετύχει, θα ανοίξει το δρόμο ώστε η χώρα να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια για να στηρίξει την οικονομία της μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσής της με τη Ρωσία.

Αξιωματούχοι του ΔΝΤ θα ξεκινήσουν μια διαδικτυακή αναθεώρηση του προγράμματός τους με το κράτος της Ανατολικής Ευρώπης την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο. Πρόκειται για την εκταμίευση δανείων στήριξης ύψους 700 εκατ. δολαρίων τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση αναμένει να λάβει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η εξάρτηση της Ουκρανίας από τη διεθνή βοήθεια αυξήθηκε αφότου παρουσιάστηκε η απειλή της ρωσικής εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ και η Ουκρανία είχαν υπογράψει πρόγραμμα δανείων στήριξης ύψους 5 δισ. ευρώ το 2020, υπό τον όρο ότι το Κίεβο θα βελτίωνε την εταιρική διακυβέρνηση των κρατικών τραπεζών και επιχειρήσεων και θα εφάρμοζε πολιτικές κατά της διαφθοράς. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε επίσης για τον διορισμό επικεφαλής της ειδικής υπηρεσίας κατά της διαφθοράς, καθώς οι συνεχείς καθυστερήσεις είχαν δυσαρεστήσει τους διεθνείς οργανισμούς.

Εκτός από το ΔΝΤ, η κυβέρνηση της Ουκρανίας στηρίζεται επίσης σε βοήθεια ύψους 1,2 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εγγυήσεις δανείων 1 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ και βοήθεια από άλλες χώρες της Δύσης, όπως ο Καναδάς.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Απαντά στους δασμούς Τραμπ με στρατηγική ανάπτυξης η Ε.Ε.-Το σχέδιο για την ενίσχυση της αγοράς
Μεξικό: Μειώνονται στο 15% οι δασμοί για τα οχήματα που εξάγονται προς τις ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο τα τσιπ-Το Πεκίνο υπόσχεται «σθεναρά μέτρα»
Βρετανία: Άνοδος του πληθωρισμού στο 3,5% τον Απρίλιο-Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για το reset Ε.Ε.-Βρετανία… Το όφελος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ε.Ε.: Σχέδια για τέλος δύο ευρώ σε μικροδέματα από Κίνα–Πλήγμα για Shein και Temu
Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο