Powered by

Facebook: «Έκαψε» $500 δισ. κεφαλαιοποίησης σε έξι μήνες

Τη χειρότερη μηνιαία πτώση στην ιστορία της σημειώνει η μετοχή της Meta Platforms, χάνοντας και τη θέση της στη λίστα με τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου σε κεφαλαιοποίηση.

Η κεφαλαιοποίηση της Meta ανέρχεται στα 565 δισεκατομμυρίων δολαρίων (με τα στοιχεία του κλεισίματος της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου), επίπεδο που την κατατάσσει στην 11η θέση, πίσω από την Tencent Holdings στη λίστα των μεγαλύτερων εταιρειών.

Όπως σημειώνει το Bloomberg η μητρική του Facebook ήταν κάποτε η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Η Meta Platforms, η οποία άλλαξε πέρυσι το όνομά της (από Facebook) στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να μετατοπίσει τον προσανατολισμό της εταιρείας σε καθηλωτικές ψηφιακές εμπειρίες, έχει «κάψει» περισσότερα από 500 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση από το υψηλό του Σεπτεμβρίου. Πλέον βρίσκεται στο -46% από το περσινό υψηλό της.

Η Tesla, με χρηματιστηριακή αξία 906 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει πάρει τη θέση της Meta ως η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία πίσω από τον γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.com . Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ακολουθεί τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων με 700 δισ. δολάρια και έπεται η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia στα 613 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι και σήμερα η μετοχή συνεχίζει να υποχωρεί κατά 0,23% στα 207 δολάρια.

Πηγή: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Απαντά στους δασμούς Τραμπ με στρατηγική ανάπτυξης η Ε.Ε.-Το σχέδιο για την ενίσχυση της αγοράς
Μεξικό: Μειώνονται στο 15% οι δασμοί για τα οχήματα που εξάγονται προς τις ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας με επίκεντρο τα τσιπ-Το Πεκίνο υπόσχεται «σθεναρά μέτρα»
Βρετανία: Άνοδος του πληθωρισμού στο 3,5% τον Απρίλιο-Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών
Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για το reset Ε.Ε.-Βρετανία… Το όφελος για το Ηνωμένο Βασίλειο
Ε.Ε.: Σχέδια για τέλος δύο ευρώ σε μικροδέματα από Κίνα–Πλήγμα για Shein και Temu
Ε.Ε.: «Πράσινο φως» για το 17ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Πρώτη συμφωνία επαναπροσέγγισης μετά το Brexit...Τι προβλέπει το deal Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρετανίας
Υποβάθμισε σε Aa1 το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο Moody’s-Οργισμένη αντίδραση από την αμερικανική προεδρία
Εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ για την ευρωζώνη-Άγγιξε τα €36,8 δις τον Μάρτιο