Ι. Πατσαλή: Πρόσθετο κίνητρο η συμπερίληψή μου στη λίστα του Forbes

Στην περίφημη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes, 30 Under 30, και συγκεκριμένα στη λίστα με τους 30 κάτω των 30 ετών που τροφοδοτούν το μέλλον της ενέργειας και της βιωσιμότητας, συμπεριλήφθηκε η 29χρονη συμπατριώτισσά μας, Ιωάννα Φίλιππου Πατσαλή, σκορπώντας περηφάνια σε ολόκληρη την Κύπρο. 

Η Ιωάννα Φίλιππου Πατσαλή, είναι διευθύνουσα σύμβουλος της Direct Kinetic Solutions (DKS), την οποία ίδρυσε το 2019 με αποστολή να παρέχει καινοτόμες βιώσιμες λύσεις ενέργειας για τις μελλοντικές γενιές.

Έχοντας επιλεγεί από το Army Research Lab (ARL) για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση μιας καινοτόμου τεχνολογίας που αφορούσε νέες πηγές ενέργειας υψηλής πυκνότητας, η Ιωάννα Πατσαλή-ως διευθύνουσα σύμβουλος της Direct Kinetic Solutions- πέτυχε να συγκεντρώσει 3,68 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση για να εμπορευματοποιήσει τις προόδους στις ραδιοϊσοτοπικές μπαταρίες. Δηλαδή, τις μπαταρίες μεγάλης διάρκειας που λειτουργούν με μικροσκοπικές ποσότητες πυρηνικού υλικού. 

Διαβάστε ακόμη:

Μιλώντας στο InBusinessNews από την Αμερική όπου βρίσκεται και δραστηριοποιείται από το 2014, η Ιωάννα Πατσαλή, αφού τόνισε πως το να ξεκινήσει την δική της εταιρεία και να πετύχει αποτελούσε ένα στόχο από τα παιδικά της χρόνια, υπογράμμισε ότι η συμπερίληψή της στη λίστα του περιοδικού Forbes, αποτελεί για την ίδια μια επικύρωση της σκληρής της δουλειάς, προσδίδοντάς της ταυτόχρονα πρόσθετο κίνητρο για το μέλλον.

«Για εμένα ήταν ένας στόχος από τον καιρό που ήμουν μικρή. Ένα από τα πράγματα που ήθελα πάντα να κάνω ήταν να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Οπόταν, όταν δόθηκε η ευκαιρία το 2019 ξεκινήσαμε σαν μικρή ομάδα. Επειδή είχαμε συγκεκριμένες επιτυχίες και τηρούσαμε τα κριτήρια του Forbes, συμπεριληφθήκαμε στη λίστα. Θεωρούμε ότι είναι μόνο η αρχή και πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε σαν ομάδα», επισήμανε. 

 

Πώς ξεκίνησαν όλα 

Όπως η ίδια αναφέρει στο InBusinessNews, «η τεχνολογία έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον τρόπο που ζούμε, αλληλεπιδρούμε και συνυπάρχουμε μέσα σε μια κοινωνία».

Αυτό, όπως υποδεικνύει, ήταν και που την οδήγησε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές και ακολούθως στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 για δουλειά. «Ερχόμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έφερα μαζί μου το ισχυρό μου όραμα και την εργασιακή ηθική για να αρχίσω να καλλιεργώ το επιχειρηματικό μου ταξίδι», σημειώνει. 

Η Ιωάννα Πατσαλή, όπως έχει προαναφερθεί, τα τελευταία οκτώ χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Νέα Υόρκη, όπου εργάστηκε σε τμήματα Operations, Supply Chain, IT και Manufacturing, μεγάλων εταιρειών. Παράλληλα, παρακολούθησε και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MBA στο NYU Stern School of Business.

«Μέσω του προγράμματος MBA είχα την ευκαιρία να ενταχθώ στο FedTech, ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα που συνδέει τις κυβερνητικές τεχνολογίες με καινοτόμα επιχειρηματικά μυαλά», εξήγησε.

Στην πορεία, το Army Research Lab (ARL), ανάμεσα σε πολλούς υποψήφιους, επέλεξε την Ιωάννα Πατσαλή για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση μιας καινοτόμου τεχνολογίας που αφορούσε νέες πηγές ενέργειας υψηλής πυκνότητας που είναι μικροσκοπικές, φορητές και διαρκούν για δεκαετίες χωρίς την ανάγκη συντήρησης.

Οι ραδιοϊσοτοπικές πηγές ενέργειας, όπως η ίδια αναφέρει, υπερέχουν σε σχέση με τις τρέχουσες λύσεις ισχύος που, είτε πρέπει να συνδεθούν στο δίκτυο είτε χρειάζονται αντικατάσταση.

Η ίδρυση της εταιρείας

«Αυτό σηματοδότησε την αρχή της εταιρείας μου. Το 2019 ίδρυσα την Direct Kinetic Solutions (DKS) με σκοπό να φέρει επανάσταση στον ενεργειακό τομέα, παρέχοντας αξιόπιστες και μακροχρόνιες λύσεις σε πολλαπλούς κλάδους, όπως το IoT και το Διάστημα», πρόσθεσε.

Αναλύοντας πώς λειτουργεί η εν λόγω τεχνολογία, η Ιωάννα Πατσαλή, εξήγησε: «Τοποθετούμε έναν μικρό ήλιο (ισότοπο) πάνω από ένα ηλιακό πάνελ και αιχμαλωτίζουμε την ενέργειά του. Αυτό είναι ανεξάρτητο από βροχή ή ήλιο, μέρα ή νύχτα».

Τα θετικά αυτής της τεχνολογίας είναι πως οι πηγές ενέργειας είναι μικροσκοπικές και συγκεκριμένα 1 X 1 εκατοστό. Επίσης, είναι φορητές και διαρκούν για δεκαετίες χωρίς την ανάγκη συντήρησης.

Τέλος, οι ραδιοϊσοτοπικές πηγές ενέργειας έχουν το πλεονέκτημα σε σχέση με τις τρέχουσες λύσεις που, είτε πρέπει να συνδεθούν στο δίκτυο είτε χρειάζονται αντικατάσταση.

Η αρχή για ΑΠΕ

«Πιστεύω πως αυτή είναι η αρχή για ανανεώσιμες πήγες ενέργειας. Αυτό και άλλα βραβεία φέρουν προς τα έξω την σκληρή δουλειά της ομάδας και όλους τους οργανισμούς που μας έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα», δηλώνει, μεταξύ άλλων, η Ιωάννα Πατσαλή.

Παράλληλα, υποδεικνύει ότι «ως ομάδα έχουμε πολλά εμπόδια να ανταπεξέλθουμε και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα έχουμε ένα προϊόν, το οποίο να μπορεί να τροφοδοτεί καθημερινά εργαλεία, όπως τηλέφωνα, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, drones, δορυφόρους και άλλα».

Η εταιρεία DKS

Η αποστολή της DKS είναι να παρέχει καινοτόμες βιώσιμες λύσεις ενέργειας για τις μελλοντικές γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DKS έχει εξασφαλίσει άδεια και Συμφωνία Συνεργατικής Έρευνας & Ανάπτυξης (CRADA) με το ARL, και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και συμβάσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με το Υπουργείο Άμυνας και την Πολεμική Αεροπορία, συνολικού ύψους 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων αδιάλυτων κεφαλαίων για περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Η DKS αποτελείται από μια μικρή, αλλά ευέλικτη ομάδα ειδικών σε θέματα στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, της χημείας και της μηχανικής.

Η DKS αναζητά επί του παρόντος ιδιωτικές επενδύσεις για την εμπορευματοποίηση συσκευών εντός του επόμενου έτους.

Ακολουθεί η λίστα με τα βραβεία της εταιρείας DKS:

  • Winner at 'Off the Grid' Hackathon (30,000), June 2019
  • Air Force Phase 1 Award FA857120C0021 ($150,000), June 2020
  • xTechSearch Phase 1 Award W911NF20P0061 ($100,000), July 2020
  • National Security Innovation Network (NSIN) Award, ($350,000), July 2020
  • MassChallenge Cohort, August 2020
  • Winner of Space Innovation Challenge at Paris Space Week, February 2021
  • AFWERX SBIR Award FA864922P0269 Phase 1 ($50,000), November 2021
  • Deep Tech Pioneer, Hello Tomorrow, December 2021
  • National Security Innovation Capital (NSIC) Award HQ08452290004 ($1,500,000), December 2021
  • Participate in ZenBusiness Startup Crawl as one of the Capital Factory Portfolio companies in South by SouthWest, April 20222
  • Invited by the Army Applications Lab to participate in the Vertex event hosted in Austin, TX, April 2022
  • Air Force Phase II FA864922P0960 ($1,250,000), May 2022
  • Top 24 Most Innovative Battery Company in Texas, Texas Best Startup, August 2022
  • StartupBootcamp (Mitsubishi & NYK),Top 10 companies out of 400+ startups to participate, September-December 2022
  • National Science Foundation (NSF) Award ($250,000), September 2022
  • Top 38 Battery Companies in United States, Just funded Media, September 2022

 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο