Powered by

Sainsbury: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για το έτος

​​​​​​​Η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ, Sainsbury, διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το έτος, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε πτώση 8% στα κέρδη α΄ εξαμήνου, τονίζοντας ότι βρίσκεται σε καλή θέση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο όμιλος, ο οποίος καταλαμβάνει το 14,7% της αγοράς τροφίμων-παντοπωλείων της Βρετανίας, τόνισε ότι ανέμενε υποκείμενα προ φόρων κέρδη για το 2022-23 ύψους 630-690 εκατ. στερλίνων (718-786 εκατ. δολάρια), χαμηλότερα από τα 730 εκατ. στερλίνες που εμφάνισε στην περίοδο 2021-2022.

Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 637 εκατ. στερλίνες.

Εν μέσω επιδείνωσης της κρίσης με το κόστος διαβίωσης, η Sainsbury τόνισε πως το momentum παρέμεινε ισχυρό στις πρώτες εβδομάδες του β΄ εξαμήνου και είχε συνεχίσει να καταγράφει κέρδη στους όγκους των μεριδίων της αγοράς.

"Είμαστε σε καλή θέση για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας καθώς διαχειρίζονται περαιτέρω πιέσεις στο κόστος διαβίωσης. Είμαστε σίγουροι για την ανταγωνιστική μας θέση εν όψει των μακροοικονομικών προκλήσεων και του πληθωρισμού του λειτουργικού κόστους", τόνισε η εταιρεία.

Η Sainsbury ανακοίνωσε υποκείμενα προ φόρων κέρδη 340 εκατ. στερλίνων για τις 28 εβδομάδες μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις β΄ τριμήνου, εκτός των καυσίμων, αυξήθηκαν 3,7%, έχοντας μειωθεί 4% στο α΄ τρίμηνο.

Δειτε Επισης

Ιστορική οικονομική δέσμευση 1,2 τρις δολαρίων μεταξύ ΗΠΑ και Κατάρ-Τι αφορούν οι συμφωνίες
Σε χαμηλό 5 εβδομάδων ο χρυσός-Νέα πτώση πέραν του 2%
Οι 10 πιο κερδισμένες μετοχές από την επιστροφή Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Παγκόσμιο χρέος: Ποιες χώρες το εκτινάσσουν την ώρα που οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι εμπορικοί πόλεμοι εντείνουν την κρίση
Οι χώρες της ΕΕ με τις περισσότερες ώρες εργασίας-Τα νέα στοιχεία της Eurostat
Αυστηρότεροι έλεγχοι ασφάλισης πλοίων στα χωρικά ύδατα της Ε.Ε.-Τι απαιτεί η νέα οδηγία
Fitch-Moody’s: Η «εκεχειρία» ΗΠΑ-Κίνας δεν είναι το τέλος του εμπορικού πολέμου-Παραμένουν οι κίνδυνοι για οικονομία
Τα σχέδια των Βρυξελλών για υψηλότερους δασμούς στις ουκρανικές εισαγωγές
Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στη Γερμανία-Περιορίστηκε στο 2,2% τον Απρίλιο
Κίνα: Αύξηση 13% στην παραγωγή οχημάτων το πρώτο τετράμηνο