Ημερίδα Ψυχικής Υγείας από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψυχική Υγεία: Έρευνα και Παρεμβάσεις στην Κυπριακή Κοινωνία». Η ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 από τις 9:00 μέχρι τις 17:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Η ημερίδα θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που μπορούν να λάβουν από διάφορα πλαίσια όπως είναι οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και διάφοροι Μη-Κυβερνητικοί Οργανισμοί. Παράλληλα, αυτή η ημερίδα στοχεύει στο να παρουσιάσει ερευνητικά ευρήματα πάνω σε θέματα ψυχικής υγείας σε παιδιά, έφηβους, ενήλικες, και άτομα τρίτης ηλικίας.

 

Η ημερίδα θα ξεκινήσει με επίσημους χαιρετισμούς από τον Υπουργό Υγείας, κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ. Άννα Παραδεισιώτου, από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Κωνσταντίνο Φελλά, και από τον Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου , Δρ. Aνδρέα Ευσταθίου. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις που αφορούν τα παρεμβατικά προγράμματα που προσφέρονται στο κοινό από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και από Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς.

 

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, το απόγευμα, θα γίνουν παρουσιάσεις ερευνητικών προγραμμάτων και ερευνητικών ευρημάτων που αφορούν δεδομένα ψυχικής υγείας σε παιδιά έφηβους, και ενήλικες.

 

Όσοι θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την ημερίδα και δεν μπορούν να παρευρεθούν  θα έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν διαδικτυακά, μιας και η ημερίδα θα είναι ανοικτή με Live Streaming όλη μέρα.

 

Θα δίνονται πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης