Powered by

Spotify: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς για το τρίμηνο

​​​​​​​Υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Spotify Technology στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες οδήγησαν σε πιο αργή από το προβλεπόμενο ανάπτυξη της διαφήμισης.

Η Spotify είπε ότι τα περιθώρια κέρδους για το τρίτο τρίμηνο ήταν μικρότερα από ό,τι περίμενε, αποδίδοντας το γεγονός αυτό σε "κάποια νωθρότητα στη διαφήμιση", στις συναλλαγματικές διακυμάνσεις και στις αναδρομικές πληρωμές δικαιωμάτων σε τραγουδιστές και μουσικούς παραγωγούς. 

Ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών αυξήθηκε στα 456 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, προσθέτοντας 23 εκατομμύρια χρήστες σε τρεις μήνες, αριθμός που ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο της Spotify και όσο και των αναλυτών που έκαναν λόγο για 448,6 εκατομμύρια χρήστες. 

Οι συνδρομητές Premium, που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας, αυξήθηκαν κατά 13% στα 195 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 194 εκατομμύρια.

Τα έσοδα από διαφημίσεις της Spotify αυξήθηκαν κατά 19% το τρίμηνο στα 385 εκατομμύρια ευρώ (383,7 εκατομμύρια δολάρια), με διψήφια αύξηση σε όλες τις περιοχές εκτός της Ευρώπης, όπου η Spotify ήρθε αντιμέτωπη με  τον αντίκτυπο των δύσκολων οικονομικών συνθηκών στην περιοχή.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η παγκόσμια οικονομία, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πιέσεις από τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την αύξηση των επιτοκίων και τον φόβο μιας παγκόσμιας ύφεσης, θα οδηγήσει σε περικοπή καταναλωτικών δαπανών για ψυχαγωγία.

Η μετοχή της Spotify έχει υποχωρήσει 58,5% φέτος, κάτι που αντανακλά τις ανησυχίες της αγοράς.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3 δισεκατομμύρια δολάρια), αυξημένα κατά 21% από την ίδια περίοδο πέρυσι και ακριβώς όσα ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της IBES της Refinitiv.

Η Spotify παρουσίασε τριμηνιαία λειτουργική ζημία 228 εκατομμυρίων (227,3 εκατομμυρίων δολαρίων), υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών για 168,6 εκατομμύρια ευρώ (167,9 εκατομμύρια δολάρια).

Η εταιρεία εκτίμησε ότι θα φτάσει τους 479 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες το τέταρτο τρίμηνο, μια προσθήκη 23 εκατομμυρίων κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους. Προέβλεψε ότι θα προσθέσει 7 εκατομμύρια premium συνδρομητές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 202 εκατομμύρια.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα φτάσουν τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ (3,18 δισεκατομμύρια δολάρια) με λειτουργική ζημία 300 εκατομμύρια ευρώ (298,8 εκατομμύρια δολάρια).

Δειτε Επισης

Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες