Powered by

Τα πιο ακριβοπληρωμένα επαγγέλματα στην Κύπρο

Πέραν των €2.000 υπολογίζονται για το 2021 οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων, καταγράφοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2020.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των διάφορων κλάδων επαγγελμάτων παραμένει τεράστιο, καθώς οι απολαβές αρχίζουν από €913 και αγγίζουν τα €3.700.

Οι πιο υψηλές απολαβές

Οι πιο υψηλοί μισθοί εντοπίζονται στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές Δραστηριότητες, με τις απολαβές να εκτιμώνται στα €3.697.

Διαβάστε ακόμα:

Οι premium μάρκες αυτοκινήτων που οδηγούν οι Κύπριοι

Στην Κύπρο οι Ευρωπαίοι Ελεγκτές Ταμείων Συνοχής-Τι θα συζητήσουν


Ακολουθεί ο κλάδος της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού, στον οποίο οι μηνιαίες απολαβές ανέρχονται στα €3.062, με τον κυβερνητικό τομέα να έπεται με €2.983.

Στην ενημέρωση και την επικοινωνία οι μέσες απολαβές φτάνουν τα €2.954 τον μήνα, ενώ στα ορυχεία και τα λατομεία τα €2.791 τον μήνα.

 

Με €2.492 τον μήνα υπολογίζεται ότι αμείβεται ένας εργαζόμενος στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, με τη μεταφορά και την αποθήκευση να ακολουθούν με μέσες μηνιαίες απολαβές ύψους €2.396.

Πέραν των €2.000 αποκομίζουν οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, ενώ στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και τις δραστηριότητες εξυγίανσης οι απολαβές φτάνουν τα €1.901 τον μήνα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον τομέα των τεχνών, της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας οι μέσες μηνιαίες απολαβές διαμορφώνονται στα €1.848.

Οι χαμηλά αμειβόμενοι

Στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας οι απολαβές φτάνουν τα €1.835 τον μήνα, στη μεταποίηση τα €1.648, στις κατασκευές τα €1.636, ενώ στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών ο μέσος μισθός ανέρχεται στα €1.537.

Το πιο χαμηλά αμειβόμενο επάγγελμα παραμένει η γεωργία, δασοκομία και αλιεία, με τις μέσες απολαβές να φτάνουν μόλις τα €913, την ώρα που στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (ξενοδοχεία, καταλύματα, εστιατόρια) οι εργαζόμενοι αμείβονται έναντι €1.093.

Δειτε Επισης

Άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό στην ΚΤΚ για οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων το Γενικό Λογιστήριο
Σχέδιο οικονομικής στήριξης από Υπ. Εργασίας για εργαζόμενους που πλήττονται άμεσα από τις καταστροφές
Κέρδη κατέγραψε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Μάκης Κεραυνός: Αρωγός η κυβέρνηση σε όλους τους πυρόπληκτους-Κάλυψη άμεσων αναγκών και αποκατάσταση ζημιών
Απαραίτητη η καταχώριση ΑΦΤ εργοδοτουμένων για δήλωση παρακράτησης φόρου εργοδότη
Πλήρης αποκατάσταση των ζημίων των περιουσιών των πληγέντων από το κράτος-Τα πρώτα τρία μέτρα της Κυβέρνησης
Στο πόδι για την πυρκαγιά και ο επιχειρηματικός κόσμος-Παροχή βοήθειας σε πληγέντες και επιχειρούντες
Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στοιχεία επικοινωνίας
Αναβάλλεται η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την ΑΤΑ λόγω της πυρκαγιάς στη Λεμεσό
Φ. Ρουσουνίδης: Δημιουργική η προσέγγιση των εργοδοτών στη διαδικασία για την ΑΤΑ-Έστω και αμυδρή ελπίδα για λύση