Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Σε Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του Υπ. Υγείας η Δρ. Μόνικα Σιακού του EUC

Η Δρ. Μόνικα Σιακού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, διορίστηκε μέλος Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη δράσεων με στόχο την ψυχική υγεία και τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στην ηλικιακή κατηγορία παιδιών και έφηβων.

Η ομάδα συστάθηκε μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των επιδράσεων της εξελισσόμενης πανδημίας σε αυτές τις πολύ ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες. Ο διορισμός της Δρ. Σιακού σε αυτή την ομάδα αποτελεί αναγνώριση της πολυετούς εμπειρίας της σε διδασκαλία, επιστημονική έρευνα και προσφορά στην κοινωνία σε αυτό το αντικείμενο.

H Δρ. Σιακού είναι κάτοχος Διδακτορικού στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Birkbeck, εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Anna Freud (UK) όπου έλαβε MSc στην Ψυχαναλυτική Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το UCL, και κατέχει και BSc Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο του Sheffield.

Τα τελευταία χρόνια η Δρ. Σιακού εργάζεται και σαν εκπαιδευτική ψυχολόγος δουλεύοντας κυρίως με παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης.

Το ερευνητικό της πεδίο συμπεριλαμβάνει τον σχολικό εκφοβισμό, το παιχνίδι, την παιδική επιθετικότητα και την επίδραση που έχουν οι εξωσχολικές παιδικές λέσχες στην ανάπτυξη των παιδιών  και το παιδικό σχέδιο. Έχει συμβάλλει στην δημόσια εκπαίδευση μέσω διάφορα προγράμματα για την καταπάτηση του Σχολικού Εκφοβισμού, ενώ το 2020 διορίστηκε από το Υπουργό Υγείας ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής για θέματα ψυχικής υγείας και Covid-19.

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο στη Ναυτιλιακή Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου
Lidl Κύπρου: Στηρίζει για ακόμα μια χρονιά το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Ενεργή παρουσία της Alpha Bank Cyprus Ltd στο 11ο Banking Forum & FinTech Expo
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και η Διεύθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ενώνουν δυνάμεις
EIMF: Παρουσιάζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Governance, Risk and Compliance
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS
ΠΔΣ: Ανάληψη ουσιαστικών μέτρων για πάταξη της διαφθοράς-Υπονομεύει το κράτος δικαίου
Η ετοιμότητα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου
Το κληρονομικό δίκαιο στην Κύπρο... Η διαθήκη, τα καταπιστεύματα και η σειρά των κληρονόμων
Cyprus Public Transport: Όλες οι σχολικές διαδρομές κανονικά από τη Δευτέρα