Powered by

Σε υψηλό 11 ετών για το μήνα η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών για μήνα Νοέμβριο, ανήλθε η βιομηχανική παραγωγή το Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Στατιστική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον Νοέμβριο του 2021 έφθασε στις 132,6 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 4,4%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2020. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο για την βιομηχανική παραγωγή από το Νοέμβριο του 2010.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 7,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε το Νοέμβριο του 2021 αύξηση της τάξης του 5,1%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020.

Αύξηση καταγράφηκε επίσης στους τομείς μεταλλείων και λατομείων (8,3%) και παροχής νερού και ανάκτησης υλικών (8,2%). Αρνητική μεταβολή παρατηρήθηκε στον τομέα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (0,1%).

Εξάλλου, στον μεταποιητικό τομέα, τις σημαντικότερες θετικές μεταβολές σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020 παρουσίασαν οι δραστηριότητες κατασκευής ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού (47,6%), κατασκευής επίπλων, άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού (31,0%), κατασκευής προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (12,8%) και βιομηχανίας τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (7,2%).

Αντίθετα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι σημαντικότερες αρνητικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις δραστηριότητες παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών, ειδών ένδυσης και δερμάτινων ειδών (10,6%), κατασκευής άλλων μη μεταλλικών ορυκτών προϊόντων (8,2%), παραγωγής προϊόντων διύλισης πετρελαίου, χημικών ουσιών και προϊόντων και φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (7,7%) και παραγωγής βασικών μετάλλων και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (2,3%).

Δειτε Επισης

Προτεραιότητες κυπριακής Προεδρίας και διμερής συνεργασία σε επίσημη επίσκεψη Κεραυνού στην Αθήνα
Ενστάσεις επί των φορολογικών κινήτρων για το brain gain... Ζητούν διευκρινήσεις για το τι συνιστά «ταλέντο»
Διεκδικεί με ποινικές διώξεις φόρους ύψους €25 εκατ. από την Blue Ocean Yacht Management του Αμπράμοβιτς η Κ.Δ.
Α. Γρηγορίου: Σημαντική η συμβολή της παραγωγής ντομάτας στην αγροτική οικονομία-Αγγίζει τα €14 εκατ.
Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων