Powered by

Λευκωσία: Διακρίθηκε ως Creative Friendly Destination

Αποδόθηκε σήμερα 27 Ιανουάριου και επίσημα στη Λευκωσία ο τίτλος του «Creative Friendly Destination», από το Creative Tourism Network. Η σχετική απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, από την Caroline Couret, Director του Creative Tourism Network προς τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, Θεόδωρο Κρίγγου.

Ως πρωτεύουσα, η Λευκωσία είναι μια εκλεπτυσμένη και κοσμοπολίτικη πόλη, πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό που συνδυάζει το ιστορικό παρελθόν της με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης. Η Λευκωσία έχει καθιερωθεί ως η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του νησιού και βασικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο. Aποτελεί κέντρο δημιουργικών επιχειρήσεων, μουσείων, γκαλερί, χώρων καλλιτεχνών, τα οποία την καθιστούν πολιτιστικό και δημιουργικό προορισμό.

 

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για  την ανάπτυξη του δημιουργικού τουρισμού, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cult CreaTE, καθώς και τη νέα καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας με τον τίτλο ‘ngage’.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού του Υφυπουργείου Τουρισμού με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λευκωσίας, τους Δήμους και Κοινότητες της επ. Λευκωσίας και σημαντικούς εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας.

 

Υπό τον τίτλο « Visit Nicosia – The Brightest Capital of Europe» η ΕΤΑΠ Λευκωσίας εργάζεται για την ανάπτυξη και προβολή της πόλης και της περιφέρειας Λευκωσίας και της μετατροπής της σε ένα ποιοτικό τουριστικό προορισμό ειδικών ενδιαφερόντων.

Δειτε Επισης

Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Επαφές Κώστα Κουμή με αεροπορικές και τουριστικούς φορείς στο Ντουμπάι
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Μειωμένη κατά περίπου 50% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming